У Чабанах вибухнув газопровід високого тиску: що кажуть рятувальники та очевидці

Рятувальники працюють на місці вибуху, ситуація під контролем
Главное
У Чабанах вибухнув газопровід високого тиску: що кажуть рятувальники та очевидці
Рятувальники
15 сентября 2020, 09:29
читати українською

Поблизу населеного пункту Чабани Київської області у полі стався вибух газопроводу високого тиску. В результаті жертв на постраждалих немає.

Про це повідомляє видання "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, цей газопровід качає газ до Європи.

"У районі с.Чабани прорвало газову трубу в полі діаметром 1.5 м, що качає газ на Європу. Всі аварійні служби на місці. У ближніх населених пунктах відключено електропостачання, вживаються заходи щодо перекриття газопостачання. Інформації про постраждалих осіб немає", — повідомили у поліції Київської області.

Також про вибух повідомив ексміністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"У Васильківському районі Київської області, особливо в районі сіл Іванковичі, Хотів, Чабани, з 00:20 був дуже гучний низькочастотний шум, що нагадує звук від горіння газу в великих обсягах або роботу мега потужного дизельного генератора. Полум'я поки не видно", — написав він у Facebook.

Зазначимо, вибух був дуже сильний. Жителі села чули сильний шум, як газ виривається з величезною силою.

"Пишуть, що був вибух труби газу під високим тиском в Чабанах. Начебто, евакуюють звідти людей. Пожежники та газові служби виїхали. Друзі, у нас тут якась жесть! Дикий шум, неначе виривається газ з величезною силою або пожежа. Це триває вже хвилин 15 і звук тільки посилюється, як звук з турбін літака, або коли ракета космічна злітає. Дуже голосно і він знову посилюється ", - повідомляє очевидиця Марина Степанська у Facebook.

UPDпишут, что был взрыв трубы газа под высоким давлением в Чабанах. вроде, эвакуируют оттуда людей. пожарные и газовые...

Опубліковано Marina Stepanskaya Понеділок, 14 вересня 2020 р.

Вибух чули навіть у сусідньому селі Хотів. Місцеві мешканці поїхали до готелів зі своїх будинків.

Пізніше вибух прокоментувала пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій. За їхньою інформацією у Чабанах сталась розгерметизація магістрального газопроводу.

"15 вересня близько 00:20 поблизу смт Чабани Києво-Святошинського району сталася розгерметизація магістрального газопроводу високого тиску діаметром 1020 мм (Київ-Захід України), який обслуговується Боярським виробничим лінійним управлінням магістральних газопроводів. О 1:10 перекрито подачу газу до газопроводу. Жертв та постраждалих немає", — йдеться у повідомленні.

Станом на 7:00 15 вересня до проведення робіт залучено 6 осіб та 4 одиниць техніки Боярського виробничого лінійного управління магістральних газопроводів.

1