Валерій Давиденко з країни мрій: як працюють обіцянки народного депутата

20 августа, 09:08

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Валерій Давиденко (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Давиденко пройшов до Верховної Ради за одномандатним виборчим округом №208 (Бахмач, Чернігівська область). Нардеп не розкидався обіцянками й майже за чотири роки дав лише 9 запевнень, з яких 5 виконав (56%), а ще 4 – очікують свого втілення в життя. Відзначимо, що в Давиденка немає провалених обіцянок.

Абсолютно всі зобов'язання перед виборцями Давиденка стосуються аграрного сектора. Під час виборів він запевнив, що сприятиме розвитку малого, середнього та одноосібного підприємництва на селі.

«Аграрна галузь буде поступово переведена на інноваційний шлях розвитку. Для цього я підтримуватиму впровадження новітніх технологій в аграрний сектор, залучення інвестицій у виробництво продукції з доданою вартістю. Країна матиме на селі потужний середній клас! Сприятиму розвитку малого, середнього та одноосібного підприємництва на селі, заохочуватиму всі форми кооперації», – записано в передвиборчій програмі Давиденка.

Нардеп заявив, що за його участю був розроблений законопроект про сільськогосподарських товаровиробників, яким передбачається надання особливого статусу як виробникам надлишкової сільськогосподарської продукції, а також отримання фінансової підтримки від держави.

Давиденко є співавтором двох законопроектів, ухвалених Радою в 2016 та 2018 роках, що стосуються стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств. Цими законодавчими ініціативами передбачене також стимулювання зростання ринку сільгосппродукції та спрощення системи оподаткування для сільгоспвиробників.

Депутат є автором близько 40 законодавчих ініціатив, спрямованих на вдосконалення державної політики у сфері розвитку малого, середнього підприємництва в сільській місцевості.

Також нардеп виконав обіцянку на законодавчому рівні стимулювати вдосконалення механізмів страхування експорту сільськогосподарської продукції, підтримавши законопроект, яким передбачається створення в Україні системи страхування та кредитування виробників, включаючи й створення механізму часткової компенсації відсоткової ставки за експортними кредитами.

До кінця каденції нардепу потрібно виконати 4 обіцянки. Він заявив, що БПП підтримає ухвалення законопроекту про повернення повноважень розпорядження землями територіальним громадам. Також він збирається голосувати за адміністративно-територіальну реформу.

У планах Давиденка – підтримувати впровадження новітніх технологій в аграрному секторі й на законодавчому рівні стимулювати розвиток біржової торгівлі сільськогосподарською продукцією.

Джерело: Pik.cn

1