Місяць щедрого врожаю: календар городника на серпень 2022

Місячний посівний календар допоможе ефективно запланувати роботу на городі і в саду
Ексклюзив
Місяць щедрого врожаю: календар городника на серпень 2022
Серпень
1 Серпня 2022, 09:16
читать на русском

У серпні поля, городи, сади і клумби вимагають підвищеної уваги. Вони радують щедрим врожаєм і не залишають своїм власникам часу на відпочинок.

1 серпня - сприятливий період для посадки плодових чагарників і дерев із закритою кореневою системою. Дерева і багаторічні чагарники забезпечать відмінний урожай і будуть довго родити.

Роботи на городі дуже багато: кореневе і некореневе підживлення рослин, боротьба з хворобами та шкідниками. Сприятливий період для збирання врожаю на зберігання і насіння.

Можна пересаджувати квіти, які мають зимувати на холодному підвіконні. Пора братися за посадку та пересадку багаторічників.

В будинку нічого нового не варто починати. Також не слід братися за справи, які мають для вас велике значення. Краще продовжити консервувати, солити, квасити капусту, заготовлювати коріння лікарських рослин.

2 серпня - займіться окуліруванням дерев, посадкою розеток, укоріненням вусів суниці та поливом. Виріжте пагони малини, які відплодоносили. Посадіть плодові чагарники та дерева з закритою кореневою системою. Сприятливий час для збору і зберігання фруктів.

У городі посійте довгоплідний редис. Висадіть розсаду огірка в теплицю. Посійте кольрабі та цвітну капусту для дорощування в теплиці. Приберіть урожай на зберігання і насіння.

Сприятливий день для пересадки багаторічників. Зі зрізаних квітів складають красиві букети, які довго будуть радувати. Рекомендується розпушування, а також внесення добрив.

Заготовлюйте вирощену продукцію на зиму. Вона довго стоятиме та не псуватиметься.

3 серпня – час для прополювання і проріджування сходів, формування крони, обрізки вусів у суниці, оранка, розпушування і підгортання. Збирайте врожай плодів і ягід. Займіться укоріненням і пересадкою рослин.

Посів і посадка овочевих культур для отримання врожаю небажана. Сприятливий період для збирання врожаю на тривале зберігання і на насіння всіх культур, в тому числі і картоплі. Не забудьте про зернові. Прийшов час зайнятися їх прибиранням.

Посів і посадка квітів можуть здивувати своєю незвичайною формою і забарвленням. Час садити цибулинні квіти. Варто подумати про укорінення і пересадку рослин. Зрізані квіти відмінно збережуться при тривалому транспортуванні та довго будуть радувати в букеті.

Якщо є можливість слід почати нові справи в городі та саду. Час сприяє вдалій боротьбі з перешкодами та залученням великих ресурсів. Також не забудьте приділити час родичам, поспілкуйтеся з близькими людьми.

4 серпня - у саду видаляйте зайву поросль, обрізайте сухі та пошкоджені пагони, вуса у суниці. Косіть траву для уповільнення зростання, боріться зі шкідниками, хворобами й бур'янами. Прийшов час обрізати дерева.

Можлива обробка ґрунту, прищіпка, пасинкування, формування томатів і огірків. Можна зайнятися прибиранням часнику, цибулі та картоплі. Зберіть насіння і коренеплоди на насінники. Не плануйте полив рослин в цей день, через те, що це може привести до захворювання коренів.

Дозволено видалення зайвих пагонів і квітів, хворих рослин. При посіві та посадці квітів, в цей період висока ймовірність отримати екземпляри, які будуть незвичайними за формою і забарвленням.

За домашніми клопотами не забудьте зазирнути на кухню, щоб що-небудь спекти. Випічка в цей день виходить приголомшливою. Приділіть також увагу сушінню та заморожуванню ягід, маринуванню і варенню.

5 серпня - пора для посадки полуниці та чагарників із закритою кореневою системою. Не рекомендується заливати та перегодовувати рослини, через те, що це може привести до розвитку хвороб і гнилі.

Сійте огірки для вирощування на підвіконні або в теплиці. Урожай неодмінно порадує вас. Садіть вдруге картоплю. Відмінною буде органічна підгодівля і помірний полив рослин.

День сприятливий для посадки будь-яких квітів, особливо - цибулевих. Можна зрізати квіти - вони будуть довго радувати свіжістю. Вдалою буде посадка гвоздик, лілейних і шавлії.

Сприятливий період для прибирання в будинку: помийте підлогу і вікна, Один з найбільш вдалих днів для вступу в шлюб, спілкування з близькими та друзями. Можна подумати про заготівлю лікарських рослин, продовжити консервувати, приготувати соління і вино.

Серпень

6 серпня - час для щеплення, окулірування, заготівлі живців для щеплень, обрізки дерев і чагарників. Займіться пересадкою вусів суниці. Проведіть закладання компосту. Рекомендується покосити траву. Поливи та підживлення в невеликих дозах.

Можна сіяти редис, дайкон, редьку і листові овочі. Саме час взятися за посів пекінської капусти для осіннього дорощування. Підготуйте грядки під посадку озимого часнику. Рекомендуються поливи та останні підгодівлі органікою в теплиці.

Сприятливий день для пересадки кімнатних рослин і квітів. В будинку Сміливо відвідуйте або влаштовуйте в будинку пишні застілля, банкети та святкування. Відмінний час для відвідування сауни. Вдалими будуть різні поїздки.

7 серпня - рекомендується проводити помірний полив і підгодівлю. Час садити полуницю і чагарники із закритою кореневою системою. Окуліровка дерев, сіянців. Займіться стрижкою газону.

На городі час для збирання часнику і цибулі, врожаю картоплі. Друга посадка картоплі. Розпушування і перекопування ґрунту. Посів пекінської капусти в горщики для осіннього дорощування. Помірний полив і підживлення органічними добривами.

Рекомендується полив і обприскування квітів і кімнатних рослин. Можна вносити добриво. Ідеальний період для посадки всіх квітів.

Зосередьтеся на сушінні лікарських рослин. Хороший день для спокійного і неквапливого консервування, соління, заготівлі соків і вина.

8 серпня - сприятливий день для роботи в саду. Зірки радять оглянути рослини на наявність сухих гілок та порослі, щоб при необхідності їх видалити. Косіння, сьогодні, допоможе сповільнити подальше зростання трави. Вдалим буде обприскування саду від хвороб і шкідників і також боротьба з бур'янами.

Вдалим в цей день буде посів, але не посадка швидко зростаючих вершків (зеленої маси) для зберігання і на насіння через те, що міцне стебло не встигне сформуватися, а насіння не зможуть дозріти. Не забудьте про проріджування сходів і прибирання картоплі.

Несприятливо займатися обрізанням і формуванням комнатніх рослин. Поливати квіти також не слід.

Першочерговим завданням поставте переробку врожаю, зібрані плоди не залишайте без уваги. Пора протерти пил, зробити легке прибирання будинку і помити вікна. День відмінно підходить для роботи в городі, консервування та приготування солінь.

9 серпня - зосередьтеся на проріджуванні сходів, прополюванні та санітарній обрізці. День сприяє видаленню вусів у суниці, порослі і прищіпки. Рекомендується косіння трави для уповільнення зростання.

Займіться викопуванням картоплі, прибиранням на тривале зберігання всіх культур і збором насіння. Обробіть рослини від хвороб і шкідників. Не вдалий день для посадки та посівів, пересадки та вкорінення. Якщо є можливість відкладіть ці справи на інший час.

Зі зрізаних квітів в цей період виходять чудові та гарні букети, які добре збережуться при тривалому транспортуванні та будуть довго мати свіжий вигляд. Можна замінити ґрунт в горщиках, присвятити себе розпушуванню і підгортанню квітів.

Один з найкращих днів для того, щоб зайнятися домашніми справами. У будинку слід навести порядок, створити атмосферу затишку і тепла. Відмінний час як для косметичної прибирання, так і капітального ремонту. Також варто позбутися від непотрібних речей, якими ви давно не користуєтеся.

10 серпня - укорінення вусів, посадка суниці і плодових дерев із закритою кореневою системою, укорінення відводків – найкращі справи на цей день. Ви можете обрізати дерева, чагарники і косити траву. Не відкладайте на потім підживлення рослин.

Не рекомендується сьогодні рихлити землю в зоні коренів і пересаджувати рослини. А ось посів зелених (крес-салат, щавель), дайкона, редьки і редиски буде вдалим. Зберіть коренеплоди на зберігання. Гарний час для поливу, внесення добрив, а також закладки компосту.

Займіться замочуванням і пророщуванням насіння, посівом і посадкою на зберігання багаторічників. Зрізані квіти відмінно збережуться при тривалому транспортуванні та будуть довго радувати в букетах.

Один з найкращих днів для консервування, соління та квашення капусти. Відмінний період для варіння варення, заморожування фруктів та овочів на зиму, збору лікарських рослин

11 серпня - сприятливий день для органічної та мінеральної підгодівлі, поливів, розпушування. Головне рихлити не в зоні коренів, адже є ймовірність їх пошкодити. Ефективною буде боротьба зі шкідниками та хворобами. Обрізка для посилення росту пагонів.

Вдалим буде внесення добрив, закладка компосту, видалення бур'янів. Займіться збором коренеплодів (буряк, морква, ріпа, картопля) на зберігання. Підготуйте грядки під посадку озимого часнику.

Зосередьтеся на викопуванні цибулинних, розподілі та пересадці багаторічників. Місяць у Тельці протегує цибулинним квітам, а саме: гладіолусам, нарцисам, тюльпанам. Букети з цих квітів, будуть довго вас радувати.

Якщо є можливість, краще відкласти всі справи на потім і зайнятися наведенням порядку в домі. У цей день можна затіяти невеликий ремонт. Заготівля вирощеної продукції про запас також в майбутньому порадує вас.

12 серпня - порадує посадка і плодових дерев із закритою кореневою системою. Успішною буде боротьба зі шкідниками та хворобами, органічна і мінеральна підгодівля.

Рекомендується полив і розпушування. Головне уникати розпушування в зоні коренів, через те, що висока ймовірність пошкодити їх. Саме час для посіву листових зелених (щавель, крес-салат), редис, дайкон, редька.

Займіться замочуванням і пророщуванням насіння, посівом, розподілом і пересадкою багаторічників. Сприятливий день для щеплення і прищіпки.

Вдалим буде консервування, соління та квашення капусти. Заморожуйте ягоди та овочі, заготовляйте соки і вино, збирайте лікарські рослини.

13 серпня - займіться посадкою суниці. Вдалий період для покосу газону і видалення зайвих пагонів. Можливо пора приділити увагу прищіпці верхівок однорічних дерев для визрівання.

Приберіть картоплю, займіться прищипкою баклажана, перцю і томата, щоб прискорити процес дозрівання плодів. Зберіть урожай на зберігання. Огляньте грядки, які звільнилися. Можливо їх слід перекопати. Зберіть насіння на насінники.

Зірки рекомендують виділити час для посадки і посіву декоративних і ампельних зі звисаючими стеблами. Гарний час для того, щоб викопати цибулини. Не варто пікірувати і пересаджувати саджанці.

Порадуйте себе і рідних смачною випічкою. День також підходить для посадки дерева, фарбування паркану і прибирання в городі.

14 серпня - садіть чагарники та виноград. Вносьте в ґрунт органічні добрива. Вдалий день для вирізки молодих пагонів і посадки суниці. Не варто займатися пересадкою саджанців і пікіровкою.

Робіть щеплення і перещеплення. Прибирайте на тривале зберігання зібраний урожай плодів, коренеплодів, злаків, картоплі, лікарської сировини. Збирайте насіння рослин.

Викопуйте цибулини і бульби квітів, зрізайте квіти. Вони довго стоятимуть в букетах і будуть довго радувати вас. Можна садити квіти з ампельними або кучерявими пагонами.

Не варто відкладати на інший день консервування, соління, квашення капусти, приготування вина і соків.

15 серпня - обрізуйте дерева і чагарники. Підготуйте ями до осінньої посадки саджанців. Сприятливі в цей день поливи та підживлення мінеральні та органічні. Не рекомендується обприскувати рослини отрутохімікатами.

Час для посіву редису, петрушки кореневої та салату. Пересадіть розсаду огірків в теплицю, займіться поливом. Зберіть врожай овочів. Підготуйте грядки для подзимних посівів.

Можна садити більшу частину однорічних і багаторічних рослин, в тому числі і декоративно-листяних. Поливайте в цей день свої клумби, розпушуйте грунт навколо рослин. Робіть щеплення і перещеплення.

У цей день слід виконувати дрібні справи по дому: легке прибирання, готування, соління, мочіння яблук, догляд за квітами. Ця робота підніме вам настрій.

Серпень

16 серпня - сприятливий період для посадки однорічних і багаторічних плодових, декоративно-листяних рослин. Поливайте в цей день сад, обробляйте рослини від шкідників, прищеплюйте дерева, розпушуйте землю.

Замочуйте і пророщуйте насіння. Збирайте врожай, який не плануєте зберігати до зими. Займіться добривами: закладіть органічні відходи в компост, додавайте добрив у ґрунт.

Зірки радять в цей день не займатися посадкою і пересадкою квітів. Але обробляти їх від хвороб і очищати землю від бур'янів рекомендують.

Хороший день, щоб направити сили на отримання нових знань. Не зациклюйтеся на поточних проблемах і займіться своїм здоров'ям: збирайте лікарські трави (м'ята, ромашка) і варіть з них чаї та настоянки.

17 серпня - зосередьтеся на зборі врожаю плодових. Саджати нові в цей день не рекомендується, так як плоди будуть маленькими і несоковитими. Не можна також копати і розпушувати землю.

Збирайте врожай, який не будете зберігати до зими, прополіть бур'ян, посапайте. Хороший день для заготівлі сіна і поганий для поливу і закладання добрив.

Можна викопувати цибулини і бульби квітів, збирати насіння і зрізати квіти для букетів.

У цей день проростає все, посаджене раніше. Це відноситься не тільки до рослин, але і до ваших дій протягом усього місяця. День підходить для консервування, маринування, соління та інших заготівель на зиму.

18 серпня - відмовтеся від посіву і посадки будь-яких рослин в цей день. Збирайте врожай для тривалого зберігання, займіться боротьбою з шкідниками і зайвими пагонами у дерев і кущів.

Зосередьтеся на зборі врожаю, прополюванні, обприскуванні від хвороб і комах. Особливо вдалий день для того, щоб копати картоплю і заготовляти дрова і сіно на зиму.

Обрізайте зайві пагони на плетистих квітах і збирайте насіння. У цей день стебла добре реагують на пошкодження, тому можна зрізати квіти для букетів, не боячись травмувати рослини.

19 серпня - вдалий день для посадки суниці. Рясно поливайте рослини в саду, прищеплюйте їх і обробляйте землю. Саджати плодові дерева і кущі не бажано - урожай буде поганим.

Зірки радять сіяти всі плетисті і виткі рослини на городі. Особливо хороший урожай буде у посіяних в цей день огірків, петрушки, кропу й артишоків. Обробляйте землю і вносьте добрива.

Сійте і садіть в цей день всі плетисті й однорічні квіти. Рекомендується також зайнятися поділом і пересадкою багаторічників.

Рекомендується також пересаджувати кімнатні  рослини, такі як драцена, аукуба, циссус.

20 серпня - рясно поливайте рослини в саду, прищеплюйте їх і обробляйте землю. Саджати плодові дерева і кущі не бажано - урожай буде поганим.

Зірки радять сіяти всі плетисті і виткі рослини на городі. Особливо хороший урожай буде у посіяних в цей день огірків, петрушки, кропу й артишоків. Обробляйте землю і вносьте добрива.

Сійте і садіть в цей день всі плетисті й однорічні квіти. Рекомендується також зайнятися поділом і пересадкою багаторічників.

21 серпня - посів і посадка невисоких декоративних дерев і чагарників не призначених для плодоношення, кучерявих і повзучих рослин. Особливо вдалою буде посадка суниці.

Вдалий період для посадки швидко зростаючих культур, що дають наземні плоди: листові овочі, огірки, томати, зелень і перець. Підготуйте грядки, які звільнилися. Зберіть урожай плодів і помістіть їх в сховище.

Проведіть розпушування та прополювання грядок і квітників, прорідіть рясні паростки, окучте рослини, які цього потребують. Пересадіть, розділивши корінь, багаторічні квіти.

День категорично не сприяє домашнім справам. Не варто порядкувати в домі, затівати прибирання або ремонт. Краще приготувати їжу, зайнятися домашніми квітами.

22 серпня - пора підживити фосфорно-калійною підгодівлею дерева і чагарники. Посадіть дерева із закритою кореневою системою. Можна підготувати ділянку для посадки малини та чагарників.

Вдалий період для висадки в закритий ґрунт розсади огірків. Можна посіяти в грядку кольрабі, цвітну капусту для осіннього дорощування в теплиці. Продовжуйте збирати картоплю та інші коренеплоди на зберігання.

Рекомендується садити бульбові квіти, садові троянди, а також інші чагарники. Збирайте для сушки квіти лікарських рослин. Сприятливий день для посадки однорічних і багаторічних квітів.

Корисно позбутися від пилу в будинку. Зробіть повне провітрювання квартири, приділіть увагу відпочинку або хобі. Заморозьте ягоди, фрукти та овочі.

23 серпня - продовжуйте садити суницю, ягідні та декоративні чагарники. Займіться підготовкою ділянки під посадку малини та чагарників.

Рекомендується посів, посадка на тривале зберігання і на насіння і пересадка рослин зі стеблеплодом таких як: картопля, зелені, зернові, бобові та інші овочеві і плодово-ягідні культури.

Сійте, садіть і пересаджуйте квіти, пряні трави, лікарські рослини, в тому числі і з кучерявими стеблами. Вдалим буде і вкорінення живців, внесення в ґрунт підгодівлі. Поливайте і розпушуйте ґрунт навколо рослин.

Не сприятливий день для робіт по дому. Не варто займатися перестановкою меблів, не плануйте змінювати колір стін, стригти газони або починати ландшафтний дизайн свого двору.

24 серпня - зірки рекомендують присвятити цей день в саду посадці полуниці, поливу, підгодівлі саду органічними і мінеральними добривами. Вдалою буде також посадка хвойних рослин.

У квітнику час сіяти і садити квіткові, пряні і лікарські рослини і трави.

Буде добре, якщо ви займетеся своїм садом або справами у дворі, підстрижете газони, а також посадите квіти. Ці клопоти будуть вам в радість. Ви відчуєте, як піднімається настрій.

25 серпня - сприятливий день для посадки ягідних кущів: малини, смородини, винограду і агрусу. Час підходить для посадки плодових, таких як: вишня, слива, яблуня, груша, абрикос і персика. Підгодуйте сад органічними і мінеральними добривами.

Час збирання вершків на тривале зберігання. Корисними будуть підгодівля і полив, однак не варто перестаратися. Гарний час для збору овочів для заморожування.

Період підходить для посадки однорічних і багаторічних квітів. Рекомендується садити троянди, пряні, кучеряві і плетисті рослини. Робіть щеплення, вносіть добрива.

Сприятливий період для домашньої роботи. Можна зайнятися заготівлею соків, джемів, варення і квашення капусти.

Серпень

26 серпня - ефективною буде боротьба з хворобами та шкідниками, в тому числі й підземними. Піде на користь внесення мінеральних добрив.

Прибирайте урожай на зберігання, збирайте насіння. Посійте кольрабі, цвітну капусту для дорощування в теплиці. Приберіть дозрілі наземні плоди: помідори, квасолю і горох. Зберіть овочі для заморожування.

Рекомендується посадка і посів швидко зростаючих лікарських культур і рослин з довгим, які тягнуться вгору гнучкими стеблами. В будинку.

Відмовтеся сьогодні від будь-якої активності, яка вимагає від вас великого фізичного навантаження. Не варто в цей день мити підлогу, прати білизну, затівати ремонт. Замість цього краще посадити квіти в вазони, витерти пил, прибратися в шафах, а також навести порядок на кухні.

27 серпня - вдалий день для висаджування саджанців декоративно-листяних дерев і чагарників. Перекопайте і рихлите землю, можна прорідити сходи, видалити пасинки, бур'яни, непотрібні суничні вуса, а також порослеві пагони. Обробляйте рослини від хвороб і шкідників.

Прибирайте врожай коренеплодів і лікарських рослин і закладайте їх на зберігання. Підготуйте порожні грядки для майбутніх посадок. Вдалою буде посів і посадка швидко зростаючих лікарських рослин. У цей день не рекомендується обрізка і полив.

Займіться збором насіння. Викопуйте квіткові цибулини та бульби й відправляйте їх на зберігання. Зрізані в цей день квіти відмінно збережуться при тривалому транспортуванні та будуть довго радувати вас в букеті.

Наведіть порядок у саду. Пора прибрати бадилля. Займіться заготівлею домашньої продукції на зиму: консервуйте, квасьте капусту, соліть овочі, заготовляйте соки та вино.

28 серпня - пора внести добриво під корінь і обробити рослини розчинами мікроелементів по листю. Займіться посадкою культур, які дають наземні плоди.

Гарний час для посіву бобових і зернових, можна пересаджувати картопля, коренеплідні та цибульні. Посійте насіння огірків для подальшого вирощування в теплиці або на підвіконні.

Хороший період для посадки і пересадки багаторічників. Рекомендується посів і посадка чагарників і дерев. Вкрай не бажано в цей день працювати з корінням рослин.

Сприятливий час для збору і консервації коренеплодів. Займіться консервацією фруктів, заготівлею соків і вина. Удома можна затіяти невелике прибирання

29 серпня - займіться посадкою і пересадкою багаторічників, ягідних і декоративних чагарників, хвойних дерев. Обробіть сад від паразитів і грибкових захворювань.

Посійте насіння огірків для вирощування восени в теплиці або на підвіконні. Можна висаджувати у відкритий ґрунт кольорову капусту, кольрабі, з коренеплодів: редис, дайкон, редьку. Зосередьтеся на збиранні врожаю на зберігання і на насіння, кореневого й позакореневого підживлення рослин.

Полийте клумби. Обробіть сад від паразитів.

Сприятливий час для збору фруктів на тривале зберігання. Займіться переробкою плодів на консервацію. Також присвятіть час собі, влаштуйте невеличкий перепочинок. Це допоможе Вам набратися сил.

30 серпня - пора зайнятися санітарним обрізанням декоративних дерев і чагарників. Обріжте вуса у суниці садової, прищипуйте верхівки пагонів для посилення їх розгалуження, видаліть пасинкові пагони. Обробіть свій сад від хвороб і шкідників.

Збирайте насіння і насінники. Викопайте батун, шніт для вигонки. Викопування картоплі, збирання врожаю на зберігання також слід зробити сьогодні. Можна обробляти ґрунт, боротися з бур'янами та наземними шкідниками.

Сприятливий період для прибирання клумби від бур'янів, видаліть хворі рослини та зів'ялі квіти. Зрізані свіжі квіти відмінно збережуться при тривалому транспортуванні та будуть довго радувати в букеті.

Наведіть порядок у своїй спальні, пересадіть квіти, розкладіть речі в шафах. Відповідний час для провітрювання квартири.

31 серпня - збирайте врожай, займіться боротьбою з хворобами, шкідниками та бур'янами. Вдалий час для обрізки дерев і чагарників. Можна скошувати траву для уповільнення росту.

Прибирайте урожай на тривале зберігання і на насіння, включаючи викопування картоплі та зернових. Обробляйте ґрунт. Скопайте грядки, які звільнилися. Позбавтеся від шкідників і хвороб.

Можна заготовлювати квіти та насіння лікарських рослин. Викопка цибулин і бульб на зберігання. Зрізані квіти відмінно збережуться при тривалому транспортуванні й будуть довго радувати в букеті.

День не підходить для домашніх справ. Не варто сьогодні прибирати, прати, наводити порядок в приміщенні. Займіться випічкою.

1