17 грудня відбудеться фінал нацвідбору на Євробачення-2023

Переможця визначать голосуванням журі та глядачі
17 грудня відбудеться фінал нацвідбору на Євробачення-2023
17 Грудня 2022, 15:12
читать на русском

В суботу, 17 грудня, у бомбосховищі пройде Національний відбір на "Євробачення-2023". У фіналі 10 артистів продемонструють свої номери, після чого журі конкурсу разом із глядачами визначать переможця.

Де і коли дивитися фінал Нацвідбору?

Прямий ефір заходу покажуть на каналі "UA: Культура", на YouTube "Євробачення Україна" та інших діджитал-платформах "Суспільного". Крім того, подивитися фінал можна буде в додатку "Дія".

Ефір почнеться о 17:00.

Імена фіналістів

За право представляти Україну на міжнародному конкурсі у Ліверпулі змагатимуться 10 артистів: співак Moisei, гурт OY Sound System, співак DEMCHUK, співачка Jerry Heil, співачка FIINKA, співачка KRUTЬ, гурт Tember Blanche, співачка Angelina, дует 2TONE, гурт TVORCHI.

Як проголосувати за улюбленого артиста?

Українці зможуть віддати свій голос за фаворита через застосунок "Дія". Саме таким обирали членів журі цьогорічного Нацвідбору. До трійки суддів увійшли: Джамала, Юлія Саніна і Тарас Тополя.

Також проголосувати можна буде і за допомогою СМС-повідомлення. Його потрібно буде надіслати на відповідний номер, який назвуть у прямому ефірі.

Прогнози букмекерів

Поки українці з нетерпінням чекають фіналу, букмекери вже встигли поділитися своїми прогнозами стосовно можливого переможця. Так, на їхню думку до Британії від імені України поїде Jerry Heil. Друге місце за прогнозами експертів посяде гурт TVORCHI, а третє – співак Moisei.

Нагадаємо, 67-й Пісенний конкурс "Євробачення" від імені України прийматиме Ліверпуль. Гранд-фінал пісенного конкурсу Євробачення-2023 пройде на арені Liverpool 13 травня, а півфінали відбудуться 9 й 11 травня.

Читайте також

1