170 млн доларів отримає Україна від Світового банку до кінця року

Між Україною та МБРР підписано нову угоду
14 Грудня, 15:26

Між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) підписано нову угоду щодо кредиту на фінансування, спрямоване на подолання наслідків пандемії COVID-19.

Завдяки цій угоді Україна зможе залучити кредит в розмірі 300 млн дол. США, 170 з яких – вже до завершення поточного року. Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.

Міністр фінансів України Сергій Марченко повідомив, що гроші будуть направлені на боротьбу з наслідками поширення COVID-19.

Головна мета – це соціальна допомога і соціальні послуги для малозабезпечених сімей, а також допомога постраждалим від негативного економічного впливу пандемії COVID-19, - сказав він.

Читайте також

Зазначається, що це буде друге додаткове фінансування проєкту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України", який реалізується в Україні, загальна сума кредиту за яким складе 750 млн доларів США.

Проєкт спрямований на покращення результатів діяльності системи соціальної допомоги та соціальних послуг в Україні для малозабезпечених сімей.

Нагадаємо, раніше Світовий банк разом із Міністерством охорони здоров'я України готував проєкт із закупівлі вакцин від COVID-19 на суму близько 100 мільйонів доларів.

В першу чергу ці кошти будуть спрямовані на закупівлю вакцин від COVID-19, а також діагностичного і лабораторного обладнання для медустанов.