170 млн доларів отримає Україна від Світового банку до кінця року

Між Україною та МБРР підписано нову угоду
170 млн доларів отримає Україна від Світового банку до кінця року
Валюта, гроші, долар Фото: Рexels
14 Грудня 2020, 15:26
читать на русском

Між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) підписано нову угоду щодо кредиту на фінансування, спрямоване на подолання наслідків пандемії COVID-19.

Завдяки цій угоді Україна зможе залучити кредит в розмірі 300 млн дол. США, 170 з яких – вже до завершення поточного року. Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.

Міністр фінансів України Сергій Марченко повідомив, що гроші будуть направлені на боротьбу з наслідками поширення COVID-19.

Головна мета – це соціальна допомога і соціальні послуги для малозабезпечених сімей, а також допомога постраждалим від негативного економічного впливу пандемії COVID-19, - сказав він.

Читайте також

Зазначається, що це буде друге додаткове фінансування проєкту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України", який реалізується в Україні, загальна сума кредиту за яким складе 750 млн доларів США.

Проєкт спрямований на покращення результатів діяльності системи соціальної допомоги та соціальних послуг в Україні для малозабезпечених сімей.

Нагадаємо, раніше Світовий банк разом із Міністерством охорони здоров'я України готував проєкт із закупівлі вакцин від COVID-19 на суму близько 100 мільйонів доларів.

В першу чергу ці кошти будуть спрямовані на закупівлю вакцин від COVID-19, а також діагностичного і лабораторного обладнання для медустанов.

1