Уряд Британії схвалив кредитні гарантії на 2,5 млрд фунтів для торгівлі з Україною

UKEF відновлює покриття британського експорту в Україну
Головне
Уряд Британії схвалив кредитні гарантії на 2,5 млрд фунтів для торгівлі з Україною
Фото: Українська правда
8 Жовтня 2020, 21:01
читать на русском

Експорто-кредитна агенція (UKEF) британського уряду відновлює свою роботу на українському ринку з можливістю видачі кредитних гарантій на суму до 2,5 млрд фунтів стерлінгів.

Про це йдеться у пресрелізі британського уряду, передає Укрінформ.

UKEF відновлює покриття британського експорту в Україну і тепер може надати підтримку до 2,5 млрд фунтів стерлінгів для стимулювання експорту Великої Британії до країни, - йдеться у пресрелізі.

Читайте також

Зазначається, що пізніше британський міністр з питань міжнародної торгівлі Раніл Джаявардена підпише Меморандум про взаєморозуміння з представниками українського уряду, в якому будуть вказані галузі, що зможуть отримати вигоду від підтримки UKEF, та який допоможе збільшити торгівлю між двома країнами.

Пріоритетними секторами співпраці вказані: оборона, сільське господарство, інфраструктура, енергетика та охорона здоров’я.

У середу, 7 жовтня, міністр оборони України Андрій Таран та Державний секретар з питань оборони Великої Британії та Північної Ірландії Бен Уоллес підписали Меморандум про посилення співпраці між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії у військовій і військово-технічній сферах.

Нагадаємо, 8 жовтня президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон підписали низку важливих двосторонніх документів. Лідери двох країн підписали угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю та стратегічне партнерство.