Україна та Британія підписали угоду про співпрацю та партнерство

Лідери двох країн підписали угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю та стратегічне партнерство
Україна та Британія підписали угоду про співпрацю та партнерство
Фото: Українська правда
8 Жовтня 2020, 15:14
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у четвер, 8 жовтня, підписали низку важливих двосторонніх документів. Лідери двох країн підписали угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю та стратегічне партнерство.

Про це повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Facebook.

Насправді історична подія. Це перша угода, підписана Британією після Brexit. І вона підписана саме з Україною, що є, самим по собі, символічним, - зазначив Кулеба.

Кулеба також додав, що з британцями приємно мати справу, оскільки вони звикли називати речі своїми іменами.

Це результат довгої та плідної роботи, але створено умови для того, щоб торгівля між нашими країнами дійсно розвивалась і вийшла на новий рівень, - додав він.

Глава МЗС повідомив, що запропонував британським колегам, які підтримали його, запустити спеціальну програму технічної допомоги для України для того, щоб навчити малий та середній бізнес в україні торгувати з Британією.

Історичний момент: підписали угоду. Як сказав прем'єр-міністр Борис Джонсон, це означає більше торгівлі, більше безпеки, більше взаємодії між Україною та Великою Британією. Два фланги Європи - західний і східний - стали ще ближчими, - зазначив Кулеба у своєму Twitter.

Читайте також

Нагадаємо, 7 жовтня у межах офіційного візиту до Великої Британії президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) разом з дружиною Оленою зустрілися з членами королівської родини Великої Британії, герцогом Кембриджським принцом Уїльямом та герцогинею Кембриджською Кетерін Міддлтон.

Як повідомляє пресслужба президента України, під час аудієнції принц Уїльям відзначив важливість офіційного візиту Зеленського до Великої Британії.

Володимир Зеленський наголосив на теплому прийомі, який відчуває українська делегація у Великій Британії, та важливості підтримки міжлюдських контактів, - йдеться у повідомленні.

Наостанок зустрічі, Зеленський запросив герцогів Кембриджських відвідати Україну з візитом.

У середу, 7 жовтня, міністр оборони України Андрій Таран та Державний секретар з питань оборони Великої Британії та Північної Ірландії Бен Уоллес підписали Меморандум про посилення співпраці між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії у військовій і військово-технічній сферах.

1