Адвокати просять перевести Стерненка до київського СІЗО

Важливо
Перебування в Одесі може загрожувати життю та здоров'ю активіста
Важливо
23 Лютого, 17:14

Адвокати юридичної компанії "Міллер" подали заяву про застосування заходів безпеки щодо активіста Сергія Стерненка, якого засудили до семи років в'язниці. Вони просять перевести засудженого до Києва.

Про це йдеться у повідомленні компанії у Facebook.

Адвокат Стерненка Масі Найєм подав заяву на ім’я керівника Одеського СІЗО Чишкали Сергія Миколайовича. Правозахисники просять перевести засудженого активіста з Одеси до Києва, оскільки перебування в одеському СЫЗО може загрожувати його життю.

За нападом на українського активіста Сергія Стерненка стояли представники правоохоронних органів міста Одеси. Саме тому перебування Сергія в Одеському СІЗО, куди його доправили після оголошення вироку, несе реальну загрозу його життю та здоров’ю, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таке право передбачено наказом Міністерства юстиції України від 25.04.2017 № 1408/5 "Про затвердження Порядку здійснення заходів щодо забезпечення безпеки осіб, які тримаються в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах".

Відповідно до закону, заяву повинні розглянути протягом трьох днів.

Читайте також

Адвокати Стерненка сподіваються на об’єктивне рішення з боку очільника Одеського СІЗО в найкоротший термін. Аналогічні заяви направлять народні депутати України Соломія Бобровська, Гео Лерос, Дмитро Гурін, Ігор Василів, Дмитро Наталуха, Вікторія Сюмар та Єгор Чернєв.

Нагадаємо, сьогодні, 23 лютого, суд в Одесі призначив активісту Сергію Стерненку 7 років та 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. Його засудили за нібито викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича у квітні 2015 року (Стерненко стверджує, що не міг брати участь у викраденні, оскільки його у той час не було в Одесі).

Після вироку суду Стерненко заявив, що президент Зеленський раніше пропонував йому обійняти державну посаду.

Читайте також наш матеріал: Розплата буде та час палити суди: соцмережі вибухнули після вироку Стерненку