Адвокати просять перевести Стерненка до київського СІЗО

Перебування в Одесі може загрожувати життю та здоров'ю активіста
Важливо
Адвокати просять перевести Стерненка до київського СІЗО
Сергій Стерненко (фото: УНІАН)
23 Лютого 2021, 17:14
читать на русском

Адвокати юридичної компанії "Міллер" подали заяву про застосування заходів безпеки щодо активіста Сергія Стерненка, якого засудили до семи років в'язниці. Вони просять перевести засудженого до Києва.

Про це йдеться у повідомленні компанії у Facebook.

Адвокат Стерненка Масі Найєм подав заяву на ім’я керівника Одеського СІЗО Чишкали Сергія Миколайовича. Правозахисники просять перевести засудженого активіста з Одеси до Києва, оскільки перебування в одеському СЫЗО може загрожувати його життю.

За нападом на українського активіста Сергія Стерненка стояли представники правоохоронних органів міста Одеси. Саме тому перебування Сергія в Одеському СІЗО, куди його доправили після оголошення вироку, несе реальну загрозу його життю та здоров’ю, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таке право передбачено наказом Міністерства юстиції України від 25.04.2017 № 1408/5 "Про затвердження Порядку здійснення заходів щодо забезпечення безпеки осіб, які тримаються в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах".

Відповідно до закону, заяву повинні розглянути протягом трьох днів.

Читайте також

Адвокати Стерненка сподіваються на об’єктивне рішення з боку очільника Одеського СІЗО в найкоротший термін. Аналогічні заяви направлять народні депутати України Соломія Бобровська, Гео Лерос, Дмитро Гурін, Ігор Василів, Дмитро Наталуха, Вікторія Сюмар та Єгор Чернєв.

Нагадаємо, сьогодні, 23 лютого, суд в Одесі призначив активісту Сергію Стерненку 7 років та 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. Його засудили за нібито викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича у квітні 2015 року (Стерненко стверджує, що не міг брати участь у викраденні, оскільки його у той час не було в Одесі).

Після вироку суду Стерненко заявив, що президент Зеленський раніше пропонував йому обійняти державну посаду.

Читайте також наш матеріал: Розплата буде та час палити суди: соцмережі вибухнули після вироку Стерненку