Розплата буде та час палити суди: соцмережі вибухнули після вироку Стерненку

Люди обурені несправедливим вироком відомому активісту
Ексклюзив
Розплата буде та час палити суди: соцмережі вибухнули після вироку Стерненку
Активіст Сергій Стерненко (фото: УНІАН)
23 Лютого 2021, 13:14
читать на русском

Після вироку активісту Сергію Стерненку за нібито викрадення тітушки під час Революції Гідності активісти, журналісти та волонтери почали гостро критикувати рішення суду. Парламент.UA зібрав найцікавіші реакції.

Журналісти натякають на те, що президент Володимир Зеленський може пошкодувати про це рішення суду.

Волонтери обурені, що активіста забрали у СІЗО через цю справу.

Адвокат Стерненка також негативно оцінив цей вирок.

Навіть колишній бранець Кремля Олег Сенцов висловився щодо справи Стерненка.

Народна депутатка від Голосу Кіра Рудик (досьє Рудик) та депутат Київради Максима Нефьодов також підтримали активіста.

Відреагувала навіть сторінка Гусь.

Раніше одеський суд засудив активіста Сергія Стерненка до семи років в'язниці та присудив конфіскувати у нього половину майна. Засідання суду стосувалося щодо нібито викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича у квітні 2015 року (Стерненко стверджує, що не міг брати участь у викраденні, оскільки його у той час не було в Одесі).

Читайте також

Довідка: Сергій Стерненко - одеський активіст, учасник місцевого Євромайдану та колишній керівник одеського "Правого сектору" (2014-2017 рр.).

Стерненко брав участь у багатьох протестах в Одесі, зокрема пікетував російське консульство та концерти "проросійських артистів". Його одеський "Правий сектор" був причетний до бійки з Нестором Шуфричем, "сміттєвої люстрації" та численних акцій проти забудови міста. Він також виступає фігурантом кількох кримінальних справ, був арештований за різними звинуваченнями. Вину по жодній з них у суді не довели. Проте частина справ все ще триває.

24 травня 2018 року Сергій Стерненко заявив, що на нього було вчинено напад. Інцидент стався близько 23:00 біля його дому в Одесі на Фонтанській дорозі коли він повертався додому із дівчиною. Нападників було двоє. Зав’язалася бійка, в ході якої Стерненко отримав чисельні удари по голові, а також ножове поранення руки, а сам встиг вдарити одного із чоловіків ножем у живіт. Від отриманої травми той помер до прибуття швидкої допомоги. Його спільник з місця події втік.

Поліція кваліфікувала подію за ч.1 ст.122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч.1 ст. 15, ч.1 ст. 115 (замах на вбивство) та ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

1