Агент ФСБ Олег Кулініч мав зв'язкову-коханку Ірину Нараєвську, яка передавала держтаємниці до Москви

В агента ФСБ Кулініча була зв‘язкова, через яку він зливав держтаємниці московським кураторам
25 Червня, 20:50

Колишній керівник Кримського управління СБУ Олег Кулініч, якого підозрюють у державній зраді, співпрацював з Іриною Нараєвською, яка була його коханкою та зв’язковою з московськими кураторами.

За даними журналістського розслідування на YouTube-каналі "Ісландія", через Нараєвську Кулініч передавав державні таємниці, зокрема ексзаступнику секретаря РНБО Володимиру Сівковичу, який також звинувачується у зраді.

Спосіб передачі інформації

Нараєвська мала доступ до секретної інформації завдяки близьким стосункам з Кулінічем, який часто брав її з собою на роботу та під час службових поїздок, зокрема на кордон з окупованим Кримом. Вона передавала секретні дані московським кураторам через анонімні месенджери.

Один із таких випадків включав інформацію про переміщення президента Володимира Зеленського під час його візиту на Херсонщину.

Після арешту Кулініча

Після затримання Кулініча, яке здійснив Голова СБУ Василь Малюк, Нараєвська втекла до Словенії, де наразі зводить будинок. Цікаво, що в Словенії проживає і сім’я Сівковича, що може вказувати на їхні спільні інтереси та зв’язки.

Нагадаємо, що 16 липня 2022 року СБУ затримала колишнього начальника спецслужби в Криму Олега Кулініча через державну зраду. За даними слідства, Кулініч співпрацював із ФСБ і отримав оперативний псевдонім Котигорошко. Його діяльність курував так званий "політичний офіс" у Москві, який організували за завданням російської спецслужби ексзаступник секретаря РНБО Володимир Сівкович і колишній голова Адміністрації президента України Андрій Клюєв.

За версією слідства, ще до початку повномасштабного вторгнення РФ Олег Кулініч шпигував на користь країни-агресора, займався розстановкою "своїх людей" у правоохоронних органах України та підбурював громадян до державної зради. Однак Шевченківський районний суд Києва в четвер, 16 листопада, закрив засідання у справі колишнього голови кримської СБУ Олега Кулініча.

Читайте також