Акціонери Tesla виплатять Ілону Маску 56 млрд доларів

Ця виплата найбільша в корпоративній історії США
Акціонери Tesla виплатять Ілону Маску 56 млрд доларів
13 Червня 2024, 15:16
читать на русском

Акціонери компанії Tesla проголосували за схвалення виплат у розмірі 56 мільярдів доларів генеральному директору Ілону Маску.

Крім того, вони підтримали перенесення офіційного офісу виробника електромобілів Tesla до Техасу. Ця інформація надійшла від агентства Reuters.

Рішення акціонерів забезпечить Tesla більше можливостей у суді штату Делавер, який раніше анулював пакет виплат. Голосування стало перемогою для Маска та правління компанії, не зважаючи на опір великих інвесторів, таких як Glass Lewis та Institutional Shareholder Services.

Пакет виплат, схвалений у 2018 році, передбачає надання Ілону Маску акцій Tesla, які він може конвертувати в готівку за умови досягнення компанією певних цілей зростання та ринкової вартості.

Це рішення відбулося на тлі суперечок щодо того, чи дійсно Ілон Маск заробив цю виплату. Деякі інвестори переконані, що пакет виплат надмірно щедрий і що Маск вже має значну вигоду від зростання акцій Tesla.

Раніше Glass Lewis рекомендувала акціонерам Tesla відхилити пакет оплати праці Маска в розмірі 56 мільярдів доларів. Однак прихильники Маска стверджують, що він відіграв ключову роль в успіхах компанії та заслуговує на винагороду.

Радник із питань довіреності також рекомендував акціонерам голосувати проти переобрання члена ради директорів Кімбала Маска, брата Ілона Маска, тоді як колишнього генерального директора 21st Century Fox Джеймса Мердока було рекомендовано переобрати.

У травні 2023 року американський бізнесмен Ілон Маск заявив, що йде з посади генерального директора Twitter.

Читайте також

1