Apple показала нове покоління смарт-годинників та iPhone 15

Компанія представила свою нову продукцію
Apple показала нове покоління смарт-годинників та iPhone 15
apple watch-9
13 Вересня 2023, 23:42

Apple представила свої новинки на одній з найочікуваніших презентацій року Wonderlust.  Компанія презентувала новий смартгодинник Apple Watch 9 та iPhone 15. Обидві моделі почнуть продаватися в США з 22 вересня.

Про це йдеться у прямій трансляції презентації.

Що відомо про iPhone 15

Apple випустила одразу кілька варіацій нового iPhone на різний бюджет. Так, Apple презентувала iPhone 15, 15 Plus, Pro та Pro Max. Усі моделі представлені у пастельних та чорному кольорах.

Виробники замінили нержавіючу сталь корпусів у iPhone на легкий титановий сплав. Водночас моделі Pro оснащені титановою рамкою. Інші — матимуть алюмінієву рамку та скляну матову задню частину.

До того ж обіцяють, що краї між бічною та передньою частинами стануть круглішими. Завдяки цьому смартфон буде зручніше лежати в долоні.

В iPhone 15 та 15 Plus діагональ екрана не змінили — 6,1 та 6,7 дюйма відповідно. А от у Pro та Pro Max відступи навколо екрана зменшать на третину.

Також Apple переходить на стандарти Європейського Союзу. А відповідно, на зміну порту Lightning у нових моделях прийде порт USB-C. Обіцяють, що від такої зміни виграють моделі Pro і Pro Max. Ці моделі отримають USB 3.2 або Thunderbolt 3. Базові iPhone 15 і 15 Plus підтримуватимуть USB 2.0.

Новий iPhone 15 обладнали 48-ми мегапіксельною камерою. Це дозволить робити деталізовані знімки, без втрати якості, навіть за умов недостатнього освітлення.

До того ж смартфон отримав Dynamic Island — сенсорну ділянку на дисплеї, як у iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max. Це виріз довкола селфі камери, який також реагуватиме на команди.

Також усі нові моделі отримають ProMotion — технологію, яка забезпечує роботу екрана в діапазоні частот від 1 до 120 Гц.

Що відомо про Apple Watch 9

Головний операційний директор компанії  Джефф Вільямс представив два нові смартгодинники: Apple Watch 9 та Apple Watch Ultra 2.

Нові смартгодинники отримали чіпи S9, який компанія називає "своїм найпотужнішим чіпом". Він має 5,6 мільярда транзисторів та чотириядерний нейронний механізм. Саме завдяки чіпу автономна робота нових Apple Watch зросла до 18 годин.

До того ж у годинниках оновили процесор. Тепер він працюватиме на 30% швидше та енергоефективніше. Водночас його детектори оброблятимуть запити на пристрої на 45% точніше. Так, Apple Watch Series 9 швидше реагуватиме на диктування за допомогою Siri. Як обіцяють виробники, ця функція працюватиме на 25% точніше у порівнянні з Series 8.

І фішкою нових смартгодинників стала можливість відповідати на дзвінки за допомогою жесту — Double Tap. Тепер завершувати дзвінки, відкривати віджети та виконувати інші завдання можна буде лише однією рукою — торкнувшись вказівним пальцем великого.

До того ж притуливши годинники Apple один до одного можна обмінюватись контактами. Водночас за допомогою годинника можна відстежувати свій iPhone.

Також нова модель смартгодинника дозволить вимірювати відстань до об’єктів.

Apple Watch 9 має великий безрамковий екран з функцією AlwaysOn. Сам дисплей став вдвічі потужнішим, за попередню версію — до 2000 Ніт. Яскравість у вимкненому стані складатиме лише 1 Ніт.

Нова серія годинника представлена одразу у кількох кольорах.

Читайте також