Арешт або мільярд застави: у прокуратурі визначилися із запобіжним заходом Порошенку – ЗМІ

Головне
Водночас Печерський суд дозволив затримати Порошенка
Головне
24 Грудня, 19:22

Прокуратура проситиме суд арештувати п'ятого президента України Петра Порошенка. Відповідне клопотання погодив сьогодні Офіс генерального прокурора.

Про це РБК-Україна повідомило джерело в правоохоронних органах.

Офісом генпрокурора погоджено клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для підозрюваного Порошенка з альтернативою застави 1 млрд грн, - сказав співрозмовник журналістів.

Також за інформацією джерела, сьогодні вранці Печерський районний суд Києва дозволив затримати Порошенка, щоб доставити до суду для обрання запобіжного заходу.

Як пишуть інші ЗМІ, джерела наближені до Офісу генерального прокурора, повідомили, що клопотання про арешт п’ятого президента уже підписане. Застава призначена в рекордному розмірі: один мільярд гривень. Клопотання підписав виконувач обов'язків генпрокурора Олексій Симоненко. Водночас генпрокурорка Ірина Венедіктова також перебуває у Києві, але начебто саме на цей період пішла у відпустку.

Нагадаємо, 20 грудня ​ Петру Порошенку повідомлено про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. Йдеться про організацію злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "ЛНР" та "ДНР" групою громадян України на загальну суму близько 1,5 млрд гривень.

Адвокати Порошенка стверджують. що Рада національної безпеки і оборони може застосувати щодо п'ятого президента санкції та арештувати його активи у рамках розслідування справи стосовно постачання вугілля з ОРДЛО.

Читайте також