Порошенку оголосили підозру в державній зраді за постачання вугілля з ОРДЛО

Підозру підписала не генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, а один з її заступників
Головне
Порошенку оголосили підозру в державній зраді за постачання вугілля з ОРДЛО
Петро Порошенко
20 Грудня 2021, 15:33
читать на русском

П'ятому президенту України, народному депутату від "Європейської солідарності" Петру Порошенку оголосили підозру в державній зраді.

Про це повідомив колишній секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов під час брифінгу 20 грудня.

За його словами, підозра стосується постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу у 2014-2015 роках. Підозру підписала не генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, а один з її заступників Олексій Симоненко.

Ідеться про забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років. Ситуація була надскладною, було військове загострення. У цих умовах тодішнє керівництво країни змогло забезпечити енергетичну безпеку країни, - заявив Турчинов.

Своє чергою джерела hromadske у Державному бюро розслідувань підтвердили інформацію про оголошення підозри.

Нагадаємо, що 17 грудня слідчі ДБР намагались вручити Петру Порошенку повістку на черговий допит, але п'ятий президент, як стверджували в бюро, проігнорував. Після цього Порошенко швидко сів в автомобіль та поїхав. Згодом його побачили в аеропорту, а у ЄС заявили про заплановані візити до Туреччини та Польщі.

Крім того, у справі про постачання вугілля з окупованого Донбасу також проходять ексміністр енергетики Володимир Демчишин та нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук.

Читайте також