Слідчі ДБР намагались вручити повістку Порошенку, а той втік та полетів до Туреччини (фото, відео)

У ЄС заявили, що політичне переслідування Порошенка справа рук Зеленського
Головне
Слідчі ДБР намагались вручити повістку Порошенку, а той втік та полетів до Туреччини (фото, відео)
Петро Порошенко Фото: УНІАН
18 Грудня 2021, 11:12
читать на русском

Слідчі Державного бюро розслідувань намагались вручити підозру під Верховною Радою п'ятому президенту України, народному депутату від "Європейської солідарності" Петру Порошенку. Втім, політик швидко сів в автомобіль та поїхав. Згодом його побачили в аеропорту, а у ЄС заявили про невідкладні візити.

Про це повідомила пресслужба ДБР, зазначивши, що розслідується кримінальне провадження щодо злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "ЛНР" та "ДНР" групою громадян України. У цій справі також фігурує нардеп від ОПЗЖ, кум Путіна Віктор Медведчук.

Провадження розслідується за ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) КК України.

На відео видно, що працівник ДБР спеціально прийшов під стіни парламенту, щоб вручити підозру. Але, побачивши службовця, Порошенко швидко сів до свого Mercedes, підганяючи водія, і поїхав звідти у невідомому напрямку. Відтак, політик проігнорував ДБР.

Згодом Порошенка помітили в аеропорту, звідки він раптово відлетів до Туреччини. На Facebook-сторінці партії ЄС пояснили, що Петро Порошенко відбув у заздалегідь заплановане дипломатичне турне до Туреччини та Польщі. У суботу і неділю він проведе низку зустрічей в Туреччині.

Петро Порошенко

Петро Порошенко в аеропорту Фото з соцмереж

Зокрема, з нагоди річниці отримання Томосу про автокефалію Православної Церкви України на запрошення Вселенського Патріарха Варфоломія Порошенко відвідає резиденцію Вселенського Патріарха у Стамбулі. Про це вони домовились під час телефонної розмови 15 грудня.

А 20-21 грудня у Республіці Польща на запрошення керівництва Сенату Порошенко візьме участь у міжнародній конференції на тему "Росія – Україна – НАТО: ескалація напруженості на східному фланзі".  Заплановані також двосторонні зустрічі з представниками парламентських та політологічних кіл у рамках консолідації зусиль для допомоги Україні у протидії викликам миру та безпеці.

Крім того, у "Європейській солідарності" наголосили, що політичні переслідування справа рук президента Володимира Зеленського.

Цього разу для політичного переслідування він знову використовує ручне ДБР, слідчих якого нині використовують в ролі акторів для сьогоднішнього "відосика". Адвокати Петра Порошенка публічно надали вичерпні відповіді та всі аргументи щодо політично вмотивованої так званої "вугільної справи" та її цілковитої необґрунтованості, - заявила пресслужба.

Нагадаємо, що у "Європейській солідарності" заявили, що за п'ятим президентом України та лідером цієї політсили Петром Порошенком ведеться стеження.

Читайте також

1