Адвокати Порошенка подадуть до суду на виконувача обов`язків директора ДБР

Адвокати вимагатимуть спростування недостовірної інформації щодо офшорів Порошенка
Адвокати Порошенка подадуть до суду на виконувача обов`язків директора ДБР
Правосуддя (Фото: picabu)
2 Листопада 2020, 17:49
читать на русском

Захист п`ятого президента України має наміри подати до суду на виконувача обов`язків директора ДБР Олексія Сухачова за поширення недостовірної інформації щодо офшорних компаній Петра Порошенка.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав адвокат Порошенка Ігор Головань.

Адвокат пов`язав дії ДБР із тим, що Зеленський в ультимативній формі вимагав підозр Порошенку, а також - з результатами місцевих виборів, на яких "Слуги народу" отримали втричі менше, ніж торік, тоді, як "Європейська солідарність" вдвічі наростила підтримку по країні.

ДБР направляє черговий пустопорожній запит про "міжнародну правову допомогу" у черговому юридично нікчемному провадженні. Такому ж нікчемному як і всі інші, що "розслідуються" ДБР з виключною метою політичного переслідування П’ятого Президента, - заявив Головань.

Читайте також

Адвокат пояснив, що згадана у "новині" ДБР компанія створювалася виключно з технічною метою передачі активів в довірчу власність Rothschild., після  чого було подано заяву про її ліквідацію. Ця компанія не відкривала банківських рахунків, і жодні кошти ні з України, ні з будь-якого іншого місця не перераховувалися.

Порошенко, згідно умов довірчої власності, всі ці роки не втручається в управління "Рошеном", а податки з дивідендів сплачуються в Україні. Петро Порошенко як фізична особа є одним із найбільших платників податків і меценатів. Те ж саме стосується і "Рошен" як юридичної особи, - написав адвокат.

Також адвокат нагадав, що відповідно до норм КПК про підслідність, ухилення від сплати податків мала б розслідувати податкова, а ДБР жодних підстав, крім вказівки президентського офісу, на здійснення слідства не має. Головань зауважив, що керівники ДБР не можуть пояснити, хто і коли ухилився від податків у даній справі.

Тому ми в суді вимагатимемо спростування чергової нахабної брехні нового в.о. директора,- заявив Головань.

Нагадаємо, сьогодні слідчі ДБР звернулися за міжнародною допомогою для розслідування провадження відносно Порошенка у справі "офшорів Віргінських островів".

1