Венедіктова підписала підозру у держзраді Медведчуку і Козаку

Медведчук і Козак підозрюються в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму
Головне
Венедіктова підписала підозру у держзраді Медведчуку і Козаку
Віктор Медведчук та Тарас Козак. Фото: УНІАН
11 Травня 2021, 16:04
читать на русском

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру в державній зраді підсанкційним нардепам від "ОПЗЖ" куму Путіна Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

Про це Венедіктова повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці.

Інформую суспільство про те, що сьогодні я поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам українського парламенту – М і К. Ми з колегами із правоохоронних органів провели масу слідчих дій, отримали багато експертних висновків, в ході досудового розслідування допитали цінних свідків. Робота велась ефективно, ми робили все можливе, щоб інформація залишалась у вакуумі,- написала генпрокурорка.

Венедіктова розповіла, що за результатами вивчення зібраних матеріалів справи, вона дійшла висновку про необхідність взяти на себе відповідальність повідомити цим "парламентарям" про підозру.

Вона написала, що нардепи підозрюються в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму.

Вважаю, що слідство і прокурори на сьогодні отримали достатньо підстав для зміни їх статусу із свідків на підозрюваних,- підкреслила чиновниця (досьє Ірини Венедіктової).

Читайте також

За даними видання УП та агенції Інтерфакс, згаданими нардепами є Віктор Медведчук і Тарас Козак (досьє Тараса Козака).

За результатами обшуків, місцеперебування Медведчука не встановлено, а тому СБУ вживаються відповідні заходи до його встановлення та вручення йому клопотання про тримання під вартою, - додала Венедіктова.


Контекст. 19 лютого Рада Нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення про запровадження персональних санкцій проти нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко (досьє Оксани Марченко), цивільної дружини нардепа Козака Наталії Лавренюк та ще п`ятьох фізичних і 19 юридичних осіб  через розслідування СБУ про фінансування тероризму. Відомо, що арештували усе майно Медведчука, Марченко та інших фігурантів рішення. При цьому вони зможуть продавати свої активи. Обмеження запровадили на три роки.

Також РНБО вирішила націоналізувати так званий нафтопродуктопровід Медведчука (досьє Віктора Медведчука) на Прикарпатті. Крім того, накладена санкція на частину каналу "1+1", якою володіє Оксана Марченко.

1