Ексзаступнику міністра оборони України вручили підозру

Він поставив під загрозу підрозділи ЗСУ
Ексзаступнику міністра оборони України вручили підозру
Затримання, працівники ДБР Фото: ДБР
30 Жовтня 2021, 15:32
читать на русском

Слідчі ДБР повідомили про підозру ексзаступнику міністра та екскерівнику одного із департаментів Міністерства оборони України, які під час закупівлі продуктів для армії завдали збитків державі на сотні мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Зазначається, що в грудні 2020-січні 2021 року екскерівник департаменту Міноборони уклав договори про закупівлю послуг з організації харчування Збройних сил України на 2021 рік. За вказівкою заступника міністра керівник департаменту уклав додаткові угоди з постачальниками про доставку продуктів, які вже не були зобов'язанням постачальника.

Як наслідок Збройні Сили України повинні були самостійно здійснювати транспортування продовольства, залучати до цього особовий склад та техніку, та витрачати додаткові бюджетні кошти, - йдеться у повідомленні.

За даними відомства, це негативно вплинуло на обороноздатність підрозділів ЗСУ та поставило під загрозу виконання їх основних завдань, визначених Конституцією України, зокрема щодо оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності.

Як передає РБК-Україна, підозру вручили Ігорю Халімону та колишньому керівнику одного з департаментів Міноборони за статтею перешкоджання законній діяльності ЗСУ (ч. 1 ст. 114-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до восьми років.

Нагадаємо, що кримінальне провадження за державну зраду відкрили проти народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви, який опублікував привітальне відеозвернення до президента РФ Володимира Путіна.

Читайте також

1