Проти Киви відкрито кримінальне провадження за державну зраду

Ініціатором виступила партія "Удар" Віталія Кличка
Важливо
Проти Киви відкрито кримінальне провадження за державну зраду
Ілля Кива (Фото: УНІАН)
29 Жовтня 2021, 18:48
читать на русском

Кримінальне провадження за державну зраду відкрили проти народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви, який опублікував привітальне відеозвернення до президента РФ Володимира Путіна.

Про це йдеться на сайті партії "УДАР" Віталія Кличка. При цьому провадження було відкрито за офіційним зверненням її представників

Зазначається, що відповідний лист надійшов з Офісу генерального прокурора до голови виконкому "УДАРу" Артура Палатного.

Повідомляємо, що за результатами розгляду вашої заяви щодо протиправних дій народного депутата України Киви І. В. Генеральним прокурором 23.10.2021 внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України. Здійснення досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні доручено слідчим Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, - йдеться у листі.

Нагадаємо, що партія "УДАР" міського голови Києва Віталія Кличка подала заяву до СБУ, ДБР та Офісу генерального прокурора щодо державної зради нардепа від ОПЗЖ Іллі Киви.

Раніше Артур Палатний заявив, що парламент має позбавити Киву депутатського мандату, а РНБО – розглянути питання про накладання санкцій проти Киви.

Читайте також

1