"Кришували" бізнес: СБУ затримала службовців ДБР на корупції (фото)

"Допомагали" бізнесменам вести підприємницьку діяльність
"Кришували" бізнес: СБУ затримала службовців ДБР на корупції (фото)
Служба безпеки України, СБУ (фото: ssu.gov.ua)
22 Жовтня 2021, 15:47
читать на русском

Службовці Державного бюро розслідувань "кришували" недоброчесний бізнес. Вони отримали хабар від бізнесмена та хотіли підкупити працівника прокуратури, щоб "розв'язати потрібне питання".

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

Зазначається, що підрозділи СБУ провели спецоперацію у Києві, в ході якої викрили двох співробітників Державного бюро розслідувань.

Вказані службовці ДБР системно лобіювали інтереси забудовників і "допомагали" бізнесменам вести підприємницьку діяльність, - повідомили в СБУ.

Фото: ssu.gov.ua

Співробітники ДБР маскували свої дії під виконання службових обов’язків, пов’язаних із викриттям корумпованих правоохоронців та держслужбовців. При цьому тиснули на інших правоохоронців і посадових осіб із проханнями "закрити очі" на порушення своїх "клієнтів".

У випадках, коли їм відмовлялися "іти назустріч", співробітники ДБР створювали штучні умови для підкупу посадовців, - йдеться у повідомленні.

За одним із таких фактів їх задокументувала СБУ. Зокрема, учасники протиправної схеми звернулися до працівника прокуратури із "проханням" зняти арешт із "потрібної" земельної ділянки, а також закрити відповідне кримінальне провадження. За таку послугу вони обіцяли заплатити 5 тисяч доларів.

Фото: ssu.gov.ua

Зловмисників затримали офіцери СБУ. Наразі їм повідомлено про підозру за 2 статтями Кримінального кодексу України ст. 369-2 (зловживання впливом); ст. 370 (провокація підкупу).

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила корупційну схему, яку організували посадовці митного посту "Аеропорт Бориспіль". Вони за хабарі дозволяли підприємцям перевозити контрабандний товар.

Читайте також

1