Більшість українців не помітила боротьби із корупцією - опитування

Індекс змін у сфері боротьби з корупцією в Україні погіршився
Більшість українців не помітила боротьби із корупцією - опитування
Соціологія Фото: dn.gov.ua
4 Листопада 2020, 12:16
читать на русском

Українці не помітили значних змін у сфері боротьби з корупцією в країні. Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

Дані показали, що оцінюючи зміни у сфері боротьби з корупцією протягом останнього року, 47% опитаних не побачили зрушень, 34% – вважають, що ситуація погіршилася, 14% – побачили позитивні зміни.

Опитування про корупцію

Опитування про корупцію Фото: Соціологічна група "Рейтинг"

Індекс змін у сфері боротьби з корупцією значно вищий, ніж у 2018 році, але дещо погіршився порівняно з 2019, - зазначають соціологи.

Читайте також

Нагадаємо, у вересні президент  Зеленський провів засідання Національної ради з питань антикорупційної політики, на якому був обговорений проект Антикорупційної стратегії на 2020-2024 роки.

Стратегія передбачає конкретні заходи для забезпечення невідворотності покарання за корупційні діяння.

Антикорупційна стратегія має стати фундаментом протидії корупції. Антикорупційна стратегія – це система заходів, впровадження яких може забезпечити координацію роботи правоохоронних, антикорупційних державних органів на загальнодержавному та місцевому рівнях, – зазначив Зеленський.

Читайте також

Антикорупційна стратегія містить п’ять головних принципів: оптимізація функцій державних органів та усунення їхнього дублювання, цифрова трансформація та відкриті дані, зручні й законні сервіси, нетерпимість до корупції серед населення, а також забезпечення невідворотності покарання.