Зеленський запевнив послів G7, що “готовий забезпечувати незалежність і прозорість” роботи антикорупційних органів в Україні

Він також наголосив, що конкурси на посади очільників таких відомств мають відбуватись під громадським контролем
Зеленський запевнив послів G7, що “готовий  забезпечувати незалежність і прозорість” роботи антикорупційних органів в Україні
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з послами країн "Великої сімки" та Європейського Союзу у Миколаєві обговорив роботу антикорупційних органів в Україні.

Про це повідомляє пресслужба президента.

Він поінформував учасників зустрічі про стан і перспективи реалізації ключових реформ, ситуацію навколо антикорупційних органів, НБУ, про підготовку до проведення місцевих виборів.

Читайте також

Зеленський запевнив, що його позиція – всі процедури відбору членів конкурсних комісій та конкурси на посади очільників антикорупційних органів, зокрема таких як САП та НАБУ, мають відбуватися згідно з установленою законом процедурою, прозоро та під громадським контролем.

"Як гарант Конституції готовий усіляко захищати й забезпечувати незалежність і прозорість роботи САП, НАБУ, ВАКС. Водночас вимагатиму забезпечення права українських громадян бачити дієву роботу цих органів”, - заявив президент.

Верховна Рада України з третьої спроби затвердили представників у конкурсну комісію з обрання глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Своєю чергою, у Європарламенті зауважили, що призначення сумнівних кандидатів до комісії становить ризик для фінансової підтримки, яку Україні надають МВФ і ЄС, а також загрожує скасуванням безвізу