РНБО може застосувати санкції до Порошенка та арештувати його активи – адвокат

Це питання можна розглянути у рамках провадження про фінансування тероризму
Головне
РНБО може застосувати санкції до Порошенка та арештувати його активи – адвокат
Петро Порошенко
24 Грудня 2021, 15:18
читать на русском

Рада національної безпеки і оборони може застосувати щодо п'ятого президента Петра Порошенка санкції та арештувати його активи у рамках розслідування справи стосовно постачання вугілля з ОРДЛО.

Про це повідомив його адвокат Ілля Новіков, передає Укрінформ.

Саме для того, щоб накласти ці санкції — це не якийсь там секрет полішинеля — у підозрі з’явилася стаття 258 ККУ щодо фінансування тероризму. Що відбувається? Для того, щоб ізолювати свого головного конкурента — лідера опозиції, однієї статті про державну зраду вистачає. Те, що стаття про фінансування тероризму з’явилася, ми вважаємо, є чітким індикатором того, що вони планують застосувати такі санкції. В іншому випадку це немає сенсу, - сказав він.

Адвокат також додав, що метою влади є заарештувати активи Порошенка.

Сенс у тому, щоб рішенням РНБО, яке буде затверджено Указом президента, арештувати активи... Вам байдуже, що там за пів року чи за рік це рішення буде скасовано, бо ви встигнете знищити будь-який бізнес чи медіа, - додав Новіков.

За його словами, наступні два-три тижні покажуть, чи наважиться влада застосувати санкції РНБО щодо Порошенка.

“Ми до цього готові. Ми знаємо, що будемо робити”, - зазначив адвокат.

Нагадаємо, 20 грудня ​ Петру Порошенку повідомлено про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. Йдеться про організацію злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "ЛНР" та "ДНР" групою громадян України на загальну суму близько 1,5 млрд гривень.

Читайте також

1