Порошенко вийшов на зв'язок та сказав, коли повернеться до України

Політик приїде в Україну за своїм графіком, а не за графіком "потужного сценариста" відосиків Зеленського.
Головне
Порошенко вийшов на зв'язок та сказав, коли повернеться до України
Петро Порошенко Фото: УНІАН
21 Грудня 2021, 14:39
читать на русском

П'ятий президент України, народний депутат від "Європейської солідарності" Петро Порошенко, якому ДБР оголосило підозру про державну зраду, у січні повернеться до України. Наразі він перебуває з робочими візитами за кордоном.

Про це політик сказав у відеозвернення, яке опублікував на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, сьогодні, коли вся Європа, весь світ і в тому числі вся Україна мала і має об'єднатися проти російського президента Володимира Путіна, в Україні відбуваються дивні речі.

Я хочу наголосити, що мені "передають вітання" з Офісу президента про те, що вони з розумінням поставляться до того, якби я залишився у Європі. Я хочу наголосити, що я не надам їм такого подарунку і повернусь в Україну в першій половині січня. Але за своїм графіком, а не за графіком "потужного сценариста" відосиків Зеленського, - сказав він.

Порошенко наголосив, що готовий говорити про державну зраду та фінансування тероризму, як тільки повернеться в Україну.

Хто є державний зрадник? Той, який разом з українськими Збройними Силами в 2014 році звільнив дві третини окупованого Донбасу? Чи той, хто через підписання розведення військ віддав ворогу нашу землю? Той, хто надав наказ і санкціонував десятки операцій, які ліквідували окупантів – ворогів України? Чи той, хто зливає Лукашенку і Путіну спецоперацію української розвідки? Той, хто забезпечив з 2014 року енергонезалежність держави, вигравши 4 мільярди у російського "Газпрому" і припинивши купівлю російського газу і російської електрики? Чи той, хто на колінах випрошує у Путіна газ і вугілля, купує в Лукашенка електричну енергію? Зеленський купив на три мільярди доларів за два роки російського вугілля і вугілля з ОРДО/ОРЛО, - зазначив політик.

Він наголосив, що пред’явлення підозри главі держави в державній зраді, фінансуванні тероризму, сприянні терористичним організаціям – це перехід "червоних ліній" і це вже не жарти: "Жарти закінчилися! І за це доведеться відповідати. Але потім, бо зараз хтось має бути розумнішим. Зараз ми маємо об’єднатися, зараз ми маємо врятувати Україну і відбити російську агресію. Разом до перемоги! І до зустрічі в Україні".

Нагадаємо, що 17 грудня слідчі ДБР намагались вручити Петру Порошенку повістку на черговий допит, але п'ятий президент, як стверджували в бюро, проігнорував. Після цього Порошенко швидко сів в автомобіль та поїхав. Згодом його побачили в аеропорту, а у ЄС заявили про заплановані візити до Туреччини та Польщі.

20 грудня ​ Петру Порошенку повідомлено про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. Йдеться про організацію злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "ЛНР" та "ДНР" групою громадян України на загальну суму близько 1,5 млрд гривень.

Читайте також