Порошенко зробив заяву, вийшовши після трьохгодинного допиту з СБУ

Лідер "Європейської солідарності" заявив, що допит 4 червня був його ініціативою
Порошенко зробив заяву, вийшовши після трьохгодинного допиту з СБУ
Петро Порошенко
4 Червня 2021, 17:10
читать на русском

Лідер партії "Європейська солідарність", п'ятий президент України Петро Порошенко сьогодні, 4 червня, провів понад три години у Службі безпеки на допиті.

Коли він вийшов з будівлі СБУ, то поспілкувався із журналістами.

За словами Порошенка, прийти на допит до СБУ - це його ініціатива. Допит стосувався питань, чому у 2014-15 роках - за часів президентства Порошенка - українська влада купувала у держави-агресора вугілля та електроенергію.

В умовах енергетичної кризи 2014-2015 років та окупації частини Донбасу Україна була змушена купувати вугілля в Росії, - пояснив лідер ЄС.

Він зауважив, що має вичерпні пояснення, чому це було необхідно тоді, однак не розуміє, чому нинішня влада відновила співпрацю з країною-агресором.

В умовах окупації Донбасу, де знаходилося 90% українського вугілля, українського антрациту, ми вимушені були купувати вугілля в Росії. Завозити з державних шахт. Наш уряд і наше Мінпаливенерго завозили вугілля для забезпечення функціонування половини України в умовах абсолютно порожніх вугільних складів. І ми можемо пояснити, чому тоді ми вимушені були купляти електричну енергію. Я думаю, нехай зараз Зеленський пояснить, чому в 2020-2021 році на мільярд доларів він купує електроенергію і купує вугілля з окупованих територій і з Росії, тоді коли ми перебудували електростанції і перевели їх на вугілля, яке видобувається в Україні, – сказав Порошенко.

Читайте також

Нагадаємо, народного депутата з фракції "Європейська Солідарность" Петра Порошенка викликали на допит до СБУ вже кілька разів, але він не з'являвся. Служби безпеки України повідомляла, що Порошенка викликали як свідка в кримінальному провадженні за підозрою нардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака в скоєнні кримінальних злочинів за статтями "вчинення державної зради" і "замах на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму".

1