Авіація НАТО пролетить над Хрещатиком на День Незалежності

Це буде авіація США, Великої Британії, Польщі та Словаччини
23 Серпня, 10:55 953

На День Незалежності авіація НАТО пролетить над головною вулицею столиці - Хрещатиком. Проліт запланований на 24 серпня о 12:00, зокрема будуть КС-135 "Стратотанкер" ВПС США та Р-8 "Посейдон" ВМС.

Про це повідомили у посольства США в Києві, передає РБК-Україна.

Крім того, участь у військовому параді до 30-річчя незалежності візьме бойова та транспортна авіація Повітряних сил ЗСУ та підрозділів Міністерства внутрішніх справ.

Раніше Кабінет міністрів України включив до плану заходів проліт авіації у складі повітряної колони сил безпеки і оборони та збройних сил країн-партнерів.

При цьому у параді також візьму участь:

  • британські винищувачі Eurofighter Typhoon;
  • польські багатоцільові винищувачі F-16;
  • словацькі гелікоптери UH60 Black Hawk та транспортні літаки C-27 Spartan.

Нагадаємо, що на параді до Дня Незалежності України двоє представників Держприкордонслужби разом з військовослужбовцями нестимуть 30-метровий прапор.

Цього року у Києві з нагоди відзначення Дня Прапора та 30-ї річниці незалежності України заплановано 67 різнопланових заходів. Зокрема фестивалі, урочисті концерти, велопробіги, спортивні чемпіонати, масовий заплив, культурно-освітній марафон, виставки та інтерактивні заходи.

У Києві, окрім загальнодержавних заходів до Дня Незалежності, відбудуться концерти, урочисті церемонії та спортивні події у більшості районів столиці.

Читайте також