Концерти, спортивні турніри та пробіги: як у Києві відзначатимуть 30-річчя незалежності

Урочисті події розпочнуться 21 серпня
Важливо
Концерти, спортивні турніри та пробіги: як у Києві відзначатимуть 30-річчя незалежності
Жінка у вишиванці Фото: УНІАН
23 Серпня 2021, 12:13
читать на русском

У Києві, окрім загальнодержавних заходів до Дня Незалежності, відбудуться концерти, урочисті церемонії та спортивні події у більшості районів столиці.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

У понеділок, 23 серпня, відбудеться низка урочистих та спортивних подій. Зокрема у районах міста урочисто підіймуть Державний прапор України.

У Голосіївському районі відбудеться святкова районна концертно-мистецька програма "В моїм серці квітне Україна". Також поруч з адміністративною будівлею Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації пройдуть урочисті заходи та святковий концерт.

З нагоди 30-ї річниці незалежності України пройде легкоатлетичний пробіг "Забіг у Пирогові" 23 серпня, а наступного дня - велопробіг з "Darnytsya city ride".

Також святкові концерти 23 серпня відбудуться у Деснянському (біля адмінбудівлі), Оболонському (вул. Маршала Тимошенка, 16), у Подільському (біля адміністрації) районах, на Контрактовій площі та у парку імені Тараса Шевченка. 24 серпня - біля Дніпровської адміністрації, а також у парку культури і відпочинку "Перемога", у парку "Відрадний".

Заходи на території парку культури і відпочинку "Гідропарк" пройдуть 24 серпня: відкритий турнір спортивного клубу "Довгожитель" з настільного тенісу серед ветеранів (спортивний майданчик, о. Долобецький), масовий заплив на 500 метрів до Дня незалежності України (зона відпочинку "Пляж Дитячий")

Водночас 23 серпня відбудеться покладання квітів до пам'ятників та пам'ятних знаків, зокрема:

  • до пам’ятного знаку "На честь борців за свободу та незалежність України" (на розі вул. Оноре де Бальзака та просп. Романа Шухевича);
  • до памʼятників захисників України, загиблих борців за свободу України в парку культури та відпочинку "Перемога";
  • до пам’ятних знаків "Героям Небесної Сотні" та "Героям України, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України" (вул. Маршала Тимошенка, 16-18);
  • до пам’ятних знаків – Пам’ятний Хрест на Алеї Героїв Небесної Сотні та лідеру Народного Руху України В’ячеславу Чорноволу;
  • до пам’ятного знаку "Воїнам – героям АТО" (сквер на вул. Чорнобильській, 12);
  • урочисте покладання квітів у парку культури та відпочинку "Перемога";
  • до меморіальної дошки Герою Небесної Сотні О. Плеханову (гімназія № 19 "Межигірська").

До того ж 24 серпня покладатимуть квіти до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у ХХ столітті, загиблих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та учасників заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій і Луганській областях

На території Національного історико-культурного музею "Київська фортеця" (вул. Госпітальна, 24-А) 23 та 24 серпня відбудеться культурно-мистецька програма до Дня Державного прапора та Дня незалежності України.

У Національному заповіднику "Софія Київська" 23 серпня – 23 жовтня 2021 року - виставка "Від УНР до України" (галерея "Хлібня").

Військовий біля пам'ятного знаку

Військовий біля пам'ятного знаку Фото: УНІАН

Нагадаємо, що народний синоптик країни Леонід Горбань спрогнозував, якою буде погода в Україні 23 та 24 серпня, коли Україна відзначатиме 30 річницю своєї Незалежності.

Раніше президент України Володимир Зеленський розповів, як Україна святкуватиме 30-річницю незалежності.

За його словами, 23 серпня відбудеться саміт Кримської платформи, на який запросять іноземних лідерів. У національному заповіднику "Софія Київська" 23 серпня відбудеться "Київський саміт перших леді та джентльменів".

У цей же день в усіх регіонах країни піднімуть великі прапори. Планується концерт в Оперному театрі, де будуть виступати іноземні знаменитості.

24 серпня відбудуться військові паради, в Одесі та у Києві - на Майдані Незалежності. Увечері на Олімпійському у Києві виступлять зірки української естради. В небі чотирнадцять парашутистів станцюють гопак.

Читайте також