Парад військ, забіг у вишиванках та концерти: як Україна відзначатиме День Незалежності

Урочистості триватимуть від 19 серпня та аж до вересня
Важливо
Парад військ, забіг у вишиванках та концерти: як Україна відзначатиме День Незалежності
Прапор України Фото: kyivcity.gov.ua
23 Серпня 2021, 10:16
читать на русском

Цього року у Києві з нагоди відзначення Дня Прапора та 30-ї річниці незалежності України заплановано 67 різнопланових заходів. Зокрема фестивалі, урочисті концерти, велопробіги, спортивні чемпіонати, масовий заплив, культурно-освітній марафон, виставки та інтерактивні заходи.

Відповідний план урочистостей та заходів затверджено розпорядженням КМДА № 1768, передає пресслужба адміністрації.

Зазначається, що 24 серпня урочистості розпочнуться покладанням квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у XX столітті, загиблих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та учасників заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій і Луганській областях.

На Хрещатику та Майдані Незалежності відбудеться урочистий концерт та парад військ – із прольотом авіації у складі повітряної колони сил безпеки і оборони та збройних сил країн-партнерів. На Трухановому острові – артилерійський салют.

Релігійні організації столиці проведуть молебень за Україну та український народ.

Відбудеться також "Марш Захисників України 2021" за маршрутом: парк імені Тараса Шевченка – Бессарабська площа − вулиця Хрещатик – Майдан Незалежності.

До того ж у парку "Володимирська гірка" пройдуть Всеукраїнський фестиваль "Живий словник незалежності" і фестиваль "Ветеранфест". На плавучій сцені-баржі в акваторії р. Дніпро напроти парку "Наталка" пройде мультимедійний артпроєкт "Єднаймося!".

На території "Гідропарку" відбудеться відкритий турнір спортивного клубу "Довгожитель" із настільного тенісу серед ветеранів, а також масовий заплив на 500 метрів до Дня Незалежності. А на території Національного комплексу "Експоцентр України" буде "Забіг у вишиванках". Також традиційно в усіх районах столиці відбуватимуться спортивні, культурні та інформаційно-просвітницькі заходи.

Крім того, 18, 20 та 22 серпня у Києві заплановані репетиції параду військ до Дня Незалежності. У дні репетицій (18, 20, 22 серпня) та під час проведення заходів (24 серпня) в місті передбачені масштабні перекриття руху транспорту.

Українці

Українці Фото: kyivcity.gov.ua

Загальнодержавні урочисті заходи:

22 серпня - фестиваль "Ковчег Україна: десять століть української музики в одному концерті, музична подія року".

22−24 серпня - книжкова виставка у Верховній Раді України до 30-річчя незалежності України.

23 серпня - установчий Саміт Кримської платформи (Конгресно-виставковий центр "Парковий").

23 серпня - перший форум соціально-гуманітарного спрямування "Саміт перших леді та джентльменів" на території Національного заповідника "Софія Київська".

24 серпня - урочисте проходження катерів у місті Києві на р. Дніпро (Київський річковий вокзал, Труханів острів) і прольот авіації, повітряного та морського показу озброєння і військової техніки

24 серпня - урочистий концерт та парад військ на вулиці Хрещатик та Майдані Незалежності (з прольотом авіації у складі повітряної колони сил безпеки і оборони та збройних сил країн-партнерів), артилерійського салюту на Трухановому острові.

24 серпня - урочистий концерт на НСК "Олімпійський".

Серпень - фестиваль народних художніх промислів "Український бренд".

Протягом року - культурно-мистецька акція "Неймовірна Україна" та Всеукраїнський культурно-освітній марафон "Наша незалежність".

Прапор України

Прапор України Фото: kyivcity.gov.ua

Київські урочисті тематичні та культурно-мистецькі заходи

19 серпня - концерт класичної музики "Класик Пікнік" у рамках фестивалю "Відкрита музика міста" біля Національного музею історії України.

21 серпня - акція "Рушник єднання України" на Контрактовій площі (сквер № 1).

21 серпня - інтерактивний захід для дітей дошкільного віку "Наш прапор" в Історико-меморіальному музеї Михайла Грушевського.

21−24 серпня - екскурсії до 30-ї річниці незалежності України "Я – патріот".

23 серпня - урочиста церемонія підняття Державного Прапора України на території Національного музею історії України у Другій світовій війні, Меморіального комплексу.

23 серпня - культурно-громадська акція, присвячена святкуванню 30-ї річниці незалежності України "Обрядовий рушник".

23 серпня - Всеукраїнський фестиваль-конкурс "Ти у серці моїм, Україно!", присвячений Дню незалежності України, на Співочому полі в Печерському ландшафтному парку.

23 та 24 серпня - показ фільмів "Сильніше, ніж зброя", "Михайло Грушевський" у кінотеатрах мережі КП "Київкінофільм".

24 серпня - церемонія покладання квітів до пам’ятників Михайлу Грушевському та Тарасу Шевченку.

24 серпня - святковий захід з нагоди відзначення 30-ї річниці незалежності України на території Співочого поля у Печерському ландшафтному парку.

24 серпня - молебень за Україну та український народ релігійними організаціями міста Києва.

24 серпня - культурно-мистецька програма "Україно моя" до 30-річчя незалежності України у Національному історико-архітектурному музеї "Київська фортеця".

24 серпня - мультимедійний артпроєкт "Єднаймося!" на плавучій сцені-баржі в акваторії р. Дніпро напроти парку "Наталка" в місті Києві.

24 серпня - "Марш Захисників України 2021" за маршрутом: парк імені Тараса Шевченка – Бессарабська площа − вулиця Хрещатик – Майдан Незалежності.

24 серпня - фестиваль "Ветеранфест" у парку "Володимирська гірка".

24 серпня - спільний захід бренду Serebrova та Охматдит у рамках святкування Дня незалежності України в парку "Володимирська гірка".

24 серпня - Всеукраїнський фестиваль "Живий словник незалежності" в парку "Володимирська гірка".

27 серпня - концерт класичної музики "Опера в місті" у рамках фестивалю "Відкрита музика міста" біля Національного академічного театру опери та балету України ім. Тараса Шевченка.

28 серпня - мистецький проєкт "Концертна програма "Тобі, незалежна Батьківщино!" на Софійській площі.

Серпень 2021 року - виставка архівних документів "До Дня Державного Прапора України" (читальна зала Державного архіву м. Києва) та "До річниці незалежності України" (вебсайт Державного архіву м. Києва).

Серпень 2021 року - тематичні заходи у Публічній бібліотеці ім. Лесі Українки.

Серпень-вересень 2021 року - виставка квітів до Дня незалежності України на Співочому полі в Печерському ландшафтному парку.

Вересень 2021 року - інформаційно-просвітницькі та виховні онлайн-заходи з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та 30-ї річниці незалежності України на електронному освітньому просторі позашкілля Києва "Все буде Добре! ОК!" у мережі Facebook.

Протягом 2021 року - експозиція в музейних закладах, присвячених до 30-ї річниці незалежності України.

Покладання квітів

Покладання квітів Фото: kyivcity.gov.ua

Проведення спортивних заходів:

23 серпня - вітрильна регата "День незалежності", причал № 6 Київського річкового вокзалу (біля церкви святого Миколая).

23 та 24 серпня - спортивно-масовий захід "Матч Побратимів 2021" з богатирського багатоборства на Оболонській набережній.

24 серпня - спортивно-масовий захід "Забіг у вишиванках" на території Національного комплексу "Експоцентр України" (вул. Академіка Глушкова, 1).

24 серпня - спортивно-презентаційна акція "Україна єдина" на вулиці Хрещатик.

24 серпня - Міжнародний чемпіонат із воркауту у Центральному парку культури та відпочинку міста Києва (біля арки Дружби народів).

24 серпня - Всеукраїнський фестиваль з нагоди Дня незалежності України у Центральному парку культури та відпочинку міста Києва (біля арки Дружби народів).

Читайте також

Нагадаємо, що народний синоптик країни Леонід Горбань спрогнозував, якою буде погода в Україні 23 та 24 серпня, коли Україна відзначатиме 30 річницю своєї Незалежності.

Раніше президент України Володимир Зеленський розповів, як Україна святкуватиме 30-річницю незалежності.

За його словами, 23 серпня відбудеться саміт Кримської платформи, на який запросять іноземних лідерів. У національному заповіднику "Софія Київська" 23 серпня відбудеться "Київський саміт перших леді та джентльменів".

У цей же день в усіх регіонах країни піднімуть великі прапори. Планується концерт в Оперному театрі, де будуть виступати іноземні знаменитості.

24 серпня відбудуться військові паради, в Одесі та у Києві - на Майдані Незалежності. Увечері на Олімпійському у Києві виступлять зірки української естради. В небі чотирнадцять парашутистів станцюють гопак.

Читайте також