Варфоломій відвідає Україну на День незалежності

Він прийняв запрошення Зеленського
Варфоломій відвідає Україну на День незалежності
патріарх Варфоломій (фото: УНІАН)
1 Грудня 2020, 03:08
читать на русском

Вселенський патріарх Варфоломій підтвердив намір відвідати Україну. Його візит очікується в серпні 2021 року на День незалежності України.

Про це він заявив на літургії у Патріаршому соборі на Фанарі на честь засновника Константинопольської церкви Андрія Первозванного, передає Orthodox Times.

Повідомляється, що сьогоднішнє престольне свято проходить за участю прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та кількох членів його кабінету міністрів.

У Патріаршому соборі Варфоломій оголосив, що відвідає Україну з офіційним візитом в День незалежності 24 серпня наступного року у відповідь на запрошення президента України Володимира Зеленського.

Читайте також

Нагадаємо, що під час робочого візиту до Туреччини президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою взяли участь у молебні за Україну та оглянули храм Святого Георгія. Після цього глава держави та перша леді зустрілися із Вселенським патріархом Варфоломієм.

Президент висловив подяку патріарху за "беззастережну особисту підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, нашої незалежності, а також за всю підтримку, яку він надає Україні".

Патріарх зауважив, що буде радий відвідати Україну, коли епідемічна ситуація стабілізується. Сторони розглянули 30-ту річницю незалежності України як можливу дату візиту.

1