Подружжя Зеленських зустрілося з патріархом Варфоломієм - фото

Патріарх зауважив, що буде радий відвідати Україну
Подружжя Зеленських зустрілося з патріархом Варфоломієм - фото
Зустріч Зеленського із Патріархом Варфоломієм Фото: president.gov.ua
16 Жовтня 2020, 16:02
читать на русском

Під час робочого візиту до Туреччини президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою взяли участь у молебні за Україну та оглянули храм Святого Георгія.

Після цього глава держави та перша леді зустрілися із Вселенським патріархом Варфоломієм. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента

Президент висловив подяку патріарху за "беззастережну особисту підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, нашої незалежності, а також за всю підтримку, яку він надає Україні".

Читайте також

Вдячний за все, що ви зробили й робите для України. Для нас важлива така підтримка на шляху до миру. Україна – тепла й привітна. Ми всі будемо дуже раді вашому приїзду, це буде дуже важливий візит для України, – зазначив Зеленський.

Патріарх зауважив, що буде радий відвідати Україну, коли епідемічна ситуація стабілізується. Сторони розглянули 30-ту річницю незалежності України як можливу дату візиту.

Володимир Зеленський повідомив, що під час зустрічі віч-на-віч з патріархом було детально обговорено ситуацію на Донбасі.

Читайте також

Хоч складно, але є кроки вперед. До вашого приїзду в нас буде можливість просунутися на шляху до миру. І головне – про полонених: на Донбасі, в Криму і в Росії – дуже хочеться, щоб вони повернулися додому, – наголосив президент.

"Бажаю цього від усього серця. Щоб припинився біль сімей, чиї родичі в полоні", – зазначив Варфоломій.

У пресслужбі Зеленського повідомили, що Патріарх Варфоломій вручив пам’ятні подарунки президентському подружжю.

Нагадаємо, це вже другий візит Володимира Зеленського до Вселенського патріархату.

1