Британський прем’єр нагадав Зеленському про реформи

Він вважає, що реформи стануть двигуном економічного зростання
Важливо
Британський прем’єр нагадав Зеленському про реформи
Володимир Зеленський та Борис Джонсон (фото: Офіс президента)
9 Жовтня 2020, 08:03
читать на русском

Прем`єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Борис Джонсон нагадав президенту України Володимиру Зеленському, що необхідно проводити реформи.

Про це повідомляється на сайті уряду Великої Британії.

Читайте також

Як відомо, Джонсон зустрівся на Даунінг-стріт із Зеленським (досьє Володимира Зеленського) перед підписанням угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство.

Сторони привітали підписання нової угоди, яка закладає основу для активізації двосторонніх відносин у таких галузях як торгівля, оборона і політична співпраця. Зокрема, вони висловили спільне бажання збільшити торгівлю і інвестиції між країнами.

Водночас британcький прем`єр наголосив, що реформи та верховенство права стануть двигуном економічного зростання, а також підтвердив відданість Британії українській програмі реформ.

Читайте також

Крім того, Джонсон привітав нещодавнє рішення НАТО надати Україні статус Партнера розширених можливостей Альянсу. Він запропонував Україні підтримку у здобутті прогресу у реформах у галузі оборони й безпеки.

Раніше Зеленський під час зустрічі з Джонсоном повідомив, що в Україні є достатньо потужностей для масового виробництва вакцини від коронавірусу COVID-19. Але треба дочекатися її появи

Зазначимо, що Зеленський і Джонсон 8 жовтня підписали низку важливих двосторонніх документів. Лідери двох країн підписали угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю та стратегічне партнерство.

1