Україна готова масово виробляти вакцину від коронавірусу - Зеленський

Залишилось тільки дочекатися, коли така вакцина з’явиться
Головне
Україна готова масово виробляти вакцину від коронавірусу - Зеленський
Володимир Зеленський та Борис Джонсон (фото: Офіс президента)
8 Жовтня 2020, 17:46
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в Україні є достатньо потужностей для масового виробництва вакцини від коронавірусу COVID-19. Але треба дочекатися її появи.

Про це він заявив під час зустрічі з прем'єром Британії Борисом Джонсоном у Лондоні.

Зазначається, що сторони обговорили ситуацію на Донбасі, а також підкреслили важливість спільних дій у подоланні наслідків пандемії COVID-19 та глобальної економічної кризи.

Борис Джонсон підкреслив, що Велика Британія стоїть на позиції, що кожна країна повинна отримати вакцину, коли вона буде створена. Володимир Зеленський зазначив, що Україна має потужності для масового виробництва і чекає виготовлення вакцини, - йдеться в повідомленні пресслужби президента.

Читайте також

Також зазначається, що Джонсон та Зеленський обговорили постачання сільськогосподарської продукції до Британії, розвиток торговельних ставлення і підвищення товарообігу. Крім того, український президент (досьє Володимира Зеленського) запросив Джонсона відвідати Україну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я України заклало 15,08 млрд грн на вакцини від COVID-19 в проєкт державного бюджету на наступний рік.

Також стало відомо, що у Китаї вже десятки тисяч людей отримали щеплення від коронавірусної інфекції. Вакцина, яку вкололи, досі експериментальна.