На вакцини від COVID в проєкт бюджету на наступний рік закладено 15 млрд гривень

Також 595,5 млн гривень заклали на трансплантацію
На вакцини від COVID в проєкт бюджету на наступний рік закладено 15 млрд гривень
Захисна маска, коронавірус (фото: Pexels)
29 Вересня 2020, 07:15
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я України заклало 15,08 млрд грн на вакцини від COVID-19 в проєкт державного бюджету на наступний рік.

Ми заклали відповідні кошти на боротьбу з епідеміями та на заходи, які з цим пов'язані, в тому числі та на вакцинацію. Виходили ми з тієї вартості вакцин, яку нам надали кілька компаній, які зараз перебувають на третій фазі клінічних випробувань, - повідомив глава МОЗ Максим Степанов.

Як повідомляє прес-служба МОЗ, вакцинація буде проводитися коштом держави українцям, які перебувають у групі ризику.

Вакцинація буде проводитися коштом держави громадянам, які перебувають у групі ризику. Все це ми розрахували, і у нас вийшла сума в 15,08 млрд гривень, - зазначив він.

Також МОЗ закладає у бюджетному запиті збільшення тарифу на лікування гострого мозкового інсульту. Він становитиме 28 109,54 грн, до яких застосовуватимуться коригувальні коефіцієнти залежно від методу лікування пацієнта.

Читайте також

Коли ми розраховували цей тариф, то закладали реальну вартість лікарських засобів, медичних виробів, які використовуються при лікуванні пацієнта, та справедливу заробітну плату медичних працівників. Наш новий підхід до тарифікації спрямований на якість надання медичної допомоги, - повідомив під час щоденного брифінгу Максим Степанов.

Нагадаємо, у Китаї вже десятки тисяч людей отримали щеплення від коронавірусної інфекції. Вакцина, яку вкололи, досі експериментальна.

У Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що кількість жертв пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 може перевищити 2 мільйони ще до початку масового використання вакцини.