Авіаперельоти Зеленського в 2024 році коштуватимуть українцям майже 80 мільйонів гривень

У кошторис витрат включено візити за кордон та авіаперевезення всередині країни
Авіаперельоти Зеленського в 2024 році коштуватимуть українцям майже 80 мільйонів гривень
Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
4 Січня 2024, 09:36
читать на русском

Державне управління справами 2 січня підписало договір із Державним авіаційним підприємством "Україна" з надання послуг нерегулярних авіаційних перевезень літерними рейсами офіційних делегацій на чолі з президентом України. Вартість контракту склала 78,54 млн грн.

Про це повідомляє "Главком" з посиланням на дані ProZorro.

Йдеться про авіаперельоти глави держави та його делегацій протягом 2024 року. Зокрема, на закордонні авіаперевезення планується витратити 76,5 млн грн, внутрішні – 2 млн грн.

Замовник зазначив, що у вартість авіаперельотів включено витрати на аеронавігаційне обслуговування, утримання членів екіпажу, заправку повітряного судна та його наземне обслуговування, харчування на борту пасажирів, аеропортові збори, метеозабезпечення та метеоконсультацію.

Держуправління справами обрало авіаційне підприємство "Україна" без проведення тендера, оскільки переможець має відповідний сертифікат на виконання польотів на пасажирських літаках. Крім цього, льотні фахівці підприємства пройшли спецпідготовку і мають допуски до виконання таких рейсів.

Нагадаємо, що у 2023 році на авіаперельоти планували витратити 94,5 млн грн, по факту використано 33,7 млн грн; у 2022 році – 65,2 млн грн, по факту – 3,8 млн грн.

Раніше повідомлялося, що  106 депутатів Верховної Ради отримали у листопаді 2023 року компенсацію вартості оренди житла з державного бюджету на загальну суму 2,324 млн гривень.

1