Австралія скасувала мита на імпорт з України

Минулого року український імпорт до Австралії становив близько 122 млн доларів
Головне
Австралія скасувала мита на імпорт з України
Сідней, Австралія фото: pexels

Австралія скасувала на рік мита на імпорт товарів з України.

Про це йшлося в заяві міністра торгівлі й туризму країни Дона Фаррелла.

Скасування тарифів на імпорт до Австралії з України є ключовою частиною поточних зусиль уряду Австралії щодо подальшого поглиблення наших двосторонніх торговельних та інвестиційних відносин. Такі заходи з боку Австралії та інших міжнародних партнерів, які підтримують економіку України та розширюють торговельні можливості, є життєво важливими для відновлення та реконструкції України в короткостроковій та довгостроковій перспективі, - сказав він.

За його словами, минулого року український імпорт до Австралії становив близько 122 млн доларів. Проте рішення уряду передбачає зниження тарифів з 5% до нуля протягом року на низку товарів з України.

Акцизні збори, такі як ті, що застосовуються до палива, алкоголю та тютюнових виробів, залишаться в силі, - пояснив він.

Нагадаємо, Європейська комісія ухвалила рішення, що дозволяє державам-членам тимчасово звільняти від митних зборів і ПДВ імпорт з третіх країн продуктів, ковдр, наметів, електричних генераторів та іншого рятувального обладнання, призначеного для українців, які постраждали від війни.

1