Байден та Трамп узгодили умови дебатів — CNN

Виступати з нотатками буде заборонено, але учасникам дозволять мати ручку, блокнот і пляшку води
Байден та Трамп узгодили умови дебатів — CNN
Джо Байден і Дональд Трамп (фото: з відкритих джерел)
16 Червня 2024, 10:32
читать на русском

Кандидати в президенти США Джо Байден і Дональд Трамп домовилися про правила проведення майбутніх дебатів, перший раунд яких запланований на 27 червня в Атланті.

Про це повідомляє CNN.

Дебати триватимуть 90 хвилин і включатимуть дві рекламні паузи. Кандидати виступатимуть на єдиному подіумі, а їхні позиції будуть визначені шляхом підкидання монети. У залі не буде глядачів.

Під час реклами ні Трамп, ні Байден не можуть спілкуватись із представниками своїх передвиборчих штабів.

Мікрофон буде увімкнений лише у того кандидата, який говорить. Вносити нотатки на сцену заборонено, але учасникам дозволять мати ручку, блокнот і пляшку води.

Як зазначає CNN, модератори дебатів використовуватимуть усі доступні інструменти для дотримання часу виступів і забезпечення цивілізованої дискусії.

Президентські вибори в США 2024 року

Президентські вибори в США заплановані на 5 листопада цього року. Основними конкурентами, як і у 2020 році, залишаються Джо Байден і Дональд Трамп, якщо останньому не заборонять балотуватися.

Згідно з опитуванням, проведеним газетою NYT та Сієнським коледжем у грудні, рівень підтримки обох політиків майже однаковий. Водночас Трамп випереджає Байдена в п'яти з шести ключових штатів.

У березні Дональд Трамп викликав Джо Байдена на дебати перед виборами, хоча раніше сам ухилявся від республіканських праймеріз. У квітні великі американські медіакомпанії звернулися до обох політиків із закликом провести дебати.

Раніше ЗМІ писали, що влітку Джо Байден може зняти кандидатуру з президентських виборів і запропонувати висунути замість нього Мішель Обаму - дружину експрезидента США Барака Обами.

Читайте також

1