Банкір Денис Кірєєв багато років працює на російські спецслужби та зливає дані, - ЗМІ

Кірєєв зливає ФСБ дані про закупівлю зброї для української армії
14 Лютого, 11:18 258

Колишній перший заступник голови правління Ощадбанку (2010-2014) та член наглядової ради Укрексімбанку (2006-2012) Денис Кірєєв багато років працює на спецслужби Російської Федерації та зливає дані про закупівлю зброї для української армії.

Про це йдеться у розслідуванні "5 каналу".

В оперативних матеріалах рос розвідки ФСБ український банкір проходить під оперативним псевдонімом "Хороший". З 2006 року він зливав ФСБ РФ дані про закупівлі зброї для збройних сил України. А також про схеми збагачення українських олігархів, - розповідає у розслідуванні блогер Ярослав Бондаренко.

Повідомляється, що за цими фактами у липні 2020-го року відкрито кримінальне провадження, але його результати невідомі. При цьому після початку російської агресії проти України Кірєєв продовжував підтримувати контакти з кураторами з російських спецслужб.

У розслідуванні наголошується, що банкір Кірєєв і зараз продовжує спілкуватись зі своїми кураторами, а для цього щомісяця їздить до Росії. Цього року він вже двічі був на території РФ.

Журналісти показали фото Кірєєва з Червоної площі в Москві, яке, за їхньою інформацією, було зроблене 19 січня 2022 року.

Складається чітке враження, що пан Кірєєв відчуває себе у повній безпеці, особливо після того, як головою СБУ став Іван Баканов, адже їх пов’язують дружні стосунки. Саме після приходу Баканова, Кірєєв почав переписувати на себе нерухомість, яка раніше була "розкидана" по членах його родини, - повідомили розслідувачі.

Крім того, в Кірєєва і пов’язаних ним осіб є низка компаній, які працюють у сфері сонячної енергетики. Враховуючи, що за часів роботи в наглядовій раді Укрексімбанку він тісно співпрацював з братами Клюєвими, розслідувачі не виключають, що його бізнес може бути пов’язаний з інтересами Клюєвих.

Розслідувачі "5 каналу" нагадали, що брати Клюєви за часів експрезидента України Віктора Януковича володіли найбільшою часткою СЕС в Україні, проте потім їм довелося цього бізнесу позбуватися, зокрема частина їх активів могла опинитись у Кірєєва. Також не виключено, що частина прибутку компаній Кірєєва й досі йде безпосередньо братам Клюєвим.

Журналісти зазначили, що для розв'язання особистих питань Кірєєв використовує зв’язки в Службі безпеки України.

Ситуація з Кірєєвим дуже схожа (з ситуацією Трухіна – ред.), різняться лише назви правоохоронних органів. Він також, відчуваючи свою безкарність, продовжує уникати відповідальності і прикривати свої оборудки зв’язками в СБУ, - наголосили розслідувачі.

Нагадаємо, що 23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі сталася аварія за участі народного обранця Олександра Трухіна (досьє Трухіна). Його Audi в'їхала в автомобіль Ford, який протаранив інше авто. Внаслідок ДТП постраждали шестеро осіб, зокрема двоє дітей.

Читайте також