Батальйон "Куршевель": хто з депутатів та бізнесменів катався на лижах в Альпах під час війни (відео)

На вулицях містечка можна зустріти чимало автівок із українськими номерами
Головне
Батальйон "Куршевель": хто з депутатів та бізнесменів катався на лижах в Альпах під час війни (відео)
Куршевель
15 Квітня 2023, 11:16
читать на русском

Війна – абсолютно не привід відмовляти собі у звичному способі життя, і не відвідувати відомий серед багатіїв французький гірськолижний курорт Куршевель. Так вважає низка українських депутатів та бізнесменів та їхні родини, які цьогоріч "засвітилися на лижах" за кордоном.

Про це йдеться у другій частині розслідування "Української правди" під назвою Батальйон "Куршевель".

Навіть під час повномасштабного вторгнення українці спокійно відпочивають, але не у Карпатах, а на фешенебельному гірськолижному курорті у французьких Альпах.

Так, у цьому куточку для багатіїв, розслідувачі УП  знайшли новий дуже дорогий об'єкт нерухомості Ігоря Коломойського. Шале Panda розташоване у найвищій дорогій частині курорту – 1850 м, у Куршевелі і зареєстроване на сестру бізнесмена Ларису Чорток. Окрім неї  до шале щонайменше двічі навідувався колишній гравець баскетбольного клубу "Дніпро" та син олігарха Коломойського Григорій. На святкування до ресторану на курорті приїжджав і Олександр Чорток – брат чоловіка сестри олігарха.

Зовсім близько до нього, розміщене іще одне шале, що належить аграрному олігарху, засновнику компанії Кернел, який входить до списку Forbes як один із найбагатших українців – Андрію Веревському. Шале під назвою Oleksandra, на честь дочки Веревського було порожнім, проте у новорічні свята там був помічений автомобіль Mercedes GL, яким володіє Веревський, і також у особняк приїжджав його син. У соцмережах пишуть, що живуть діти бізнесмена у комуні Версуа, Швейцарії, на узбережжі Женевського озера.

Цікавим виявився і п'ятизірковий готель Grandes Alpes, у самому центрі Куршевеля. За даними реєстрів Франції та Люксембургу, ним володіють українці, серед яких і гендиректор Concorde Capital Ігор Мазепа. Втім, на питання журналістів, чи дійсно він має цей об'єкт у власності Мазепа сказав, що  вийшов із бізнесу, але "закриття угоди ще на фінальній стадії".

Своє житло не у в українських Карпатах, а аж у французьких Альпах, мають донецький банкір Сергій Дядечко, який купив апартаменти у 2011 році за 7 мільйонів євро, а також дружина колишнього віцепрем’єр-міністра України Сергія Тігіпка. Журналісти у відео навіть озвучили вартість шале Вікторії Тігіпко, що може перевищувати 5 мільйонів євро, але вона придбала його дешевше – "лише" за 1 млн євро.

На початку цієї весни у своєму шикарному чорному Rolls-Royce з українськими номерами по  Куршевелю їздив і заправляв свою автівку голова правління "Укрнафтобуріння" Михайло Бакуненко.

На відео журналістів фігурує забудовник Ігор Ніконов який, щоправда, не заперечив, що їздив у Куршевель на зустріч із дітьми які мешкають за кордоном у Лондоні, і та ненадовго зустрічався із Костянтином Жеваго. Крім того, взимку в Альпах бачили колишнього нардепа від ОПЗЖ Ігоря Абрамовича, сина бізнесмена Павла Фукса Якова, а також сина бізнесмена Вадима Єрмолаєва – Артура.

На широку ногу цієї зими відпочивали в Альпах колишній депутат та секретар Дніпровської міськради В’ячеслав Мішалов, його колега Владислав Зельдіс, і чинний депутат Володимир-Волинської міськради від партії  "Сила та честь" Валерій Зінкевич, який телефоном рішуче відмовився коментувати журналістам свій візит до Франції.

Читайте також