Білорусь розгорне війська на кордоні з Україною: яка причина

Це відбувається у рамках другого етапу перевірки сил негайного реагування
Білорусь розгорне війська на кордоні з Україною: яка причина
Віктор Гулевич / Скрін з відео
10 Травня 2022, 19:33
читать на русском

Міністерство оборони Білорусі заявило про старт другого етапу перевірки сил реагування армії. На кордоні з Україною буде розгорнуто війська нібито через загрозу з боку ЗСУ.

Про це заявив начальник Генерального штабу ЗС Білорусі - перший заступник Міністра оборони Віктор Гулевич, повідомляє "Белт".

У рамках другого етапу перевірки сил негайного реагування на Західний і північно-західний операційні напрямки висунуті батальйонно-тактичні групи. Для їх посилення висуваються підрозділи протиповітряної оборони, ракетних військ і артилерії, які будуть забезпечувати їх бойове функціонування, - заявив він.

За словами начальника Генштабу ЗС Білорусі, Збройні сили України нібито створили угруповання чисельністю до 20 тисяч осіб на південному напрямку.

Гулевич зазначив, що з метою забезпечення безпеки Республіки Білорусь на південному напрямку сили підрозділів сил Спеціальних Операцій розгорнуті на трьох тактичних напрямках.

Нагадаємо, що російська федерація почала стягувати до Криму свої зенітно-ракетні сили, зокрема "Іскандери", "Смерчі" та бойові броньовані машини.