Більшість українців підтримує запровадження чергового локдауну

Майже 80% проти зупинки міжміського та міського громадського транспорту.
5 Березня, 11:50 269

Більша частина українців підтримують запровадження локдауну, якщо кількість нових хворих на коронавірус суттєво зростатиме.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" на початку березня.

Зазначається, 56% підтримують запровадження жорсткого карантину разі зростання рівня захворюваності на коронавірус. 41% – не готові до чергового локдауну.

Дві третини українців підтримують закриття ресторанів, кафе та кінотеатрів на час локдауну. 58% не заперечують проти закриття спортзалів, 52% – шкіл, 47% – дитсадків. Натомість майже 80% проти зупинки міжміського та міського громадського транспорту.

Читайте також

Своєю чергою, 37% вважають, що рівень захворюваності на коронавірус в Україні зростає. 34% говорять, що він не змінюється, 20% – зменшується.

Опитування проводили серед 2500 українців віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення.


Контекст. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні розпочалася третя хвиля коронавірусу, тому існує загроза для запровадження нового локдауну.

За його словами, в Україні щодня зростає кількість хворих на COVID-19, тому країна стоїть на порозі третьої хвилі коронавірусу. Низка регіонів вже перебувають у червоній або помаранчевій карантинній зоні. Тому існує загроза введення жорсткого карантину на території всієї країни.

Читайте більше у нашому матеріалі: Минув рік з коронавірусом, але висновків не зробили: чому Україну чекає новий локдаун.