Більшість українців підтримує запровадження чергового локдауну

Майже 80% проти зупинки міжміського та міського громадського транспорту.
Більшість українців підтримує запровадження чергового локдауну
Фахівці в захисних костюмах, коронавірус (фото: УНІАН)
5 Березня 2021, 11:50
читать на русском

Більша частина українців підтримують запровадження локдауну, якщо кількість нових хворих на коронавірус суттєво зростатиме.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" на початку березня.

Зазначається, 56% підтримують запровадження жорсткого карантину разі зростання рівня захворюваності на коронавірус. 41% – не готові до чергового локдауну.

Дві третини українців підтримують закриття ресторанів, кафе та кінотеатрів на час локдауну. 58% не заперечують проти закриття спортзалів, 52% – шкіл, 47% – дитсадків. Натомість майже 80% проти зупинки міжміського та міського громадського транспорту.

Читайте також

Своєю чергою, 37% вважають, що рівень захворюваності на коронавірус в Україні зростає. 34% говорять, що він не змінюється, 20% – зменшується.

Опитування проводили серед 2500 українців віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення.


Контекст. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні розпочалася третя хвиля коронавірусу, тому існує загроза для запровадження нового локдауну.

За його словами, в Україні щодня зростає кількість хворих на COVID-19, тому країна стоїть на порозі третьої хвилі коронавірусу. Низка регіонів вже перебувають у червоній або помаранчевій карантинній зоні. Тому існує загроза введення жорсткого карантину на території всієї країни.

Читайте більше у нашому матеріалі: Минув рік з коронавірусом, але висновків не зробили: чому Україну чекає новий локдаун.

1