Ізраїль поборов коронавірус завдяки швидкій вакцинації населення

Людям в країні все ж доведеться носити маски якийсь час
Ізраїль поборов коронавірус завдяки швидкій вакцинації населення
Вакцинація, коронавірус (фото: Reuters)
5 Березня 2021, 11:29
читать на русском

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що в країні покінчили з коронавірусом завдяки швидкій та ефективній вакцинації населення. Тому Ізраїль став першою країною, яка поклала кінець пандемії.

Про це повідомляє The Times of Israel.

За словами Нетаньяху, людям в країні все ж доведеться носити маски протягом певного періоду. Втім, Ізраїль вже на шляху до повного виходу з пандемії COVID-19.

Читайте також

Також в країні запровадили нову систему Green Pass, яка дозволяє вакцинованим відвідувати будь-які заходи при наявності "зеленого паспорта".

Ізраїль став першою країною у світі, яка вийшла з COVID. З "зеленим паспортом" ви можете ходити в ресторани, в театри, на спортивні заходи. Це воно. Ми виходимо, - зазначив прем'єр.

Посадовець заявив, що країна подала приклад для усього світу і дуже пишається цим.


Контекст. 9 грудня 2020 року Ізраїль отримав понад 100 тисяч доз COVID-вакцини Pfizer. Вже 23 грудня в Ізраїлі стартувала програма масової вакцинації від коронавірусу.

У 13 ізраїльтян після отримання першої дози вакцини Pfizer розвинувся тимчасовий параліч лицьового нерва. У 70% з 600 вакцинованих, які отримали другу дозу цього щеплення, відзначалися локальний дискомфорт і болі в районі уколу.

Кампанія вакцинації в Ізраїлі отримала визнання на міжнародному рівні за швидкі темпи, але водночас її критикують за те, що в неї не були включені палестинці, які живуть на окупованому Західному березі і в блокованому секторі Гази.

1