Ізраїль отримав першу партію вакцини проти коронавірусу Pfizer

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху погодився першим отримати щеплення
Ізраїль отримав першу партію вакцини проти коронавірусу Pfizer
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
9 Грудня 2020, 11:36
читать на русском

Понад 100 тис. доз вакцини проти коронавірусу Pfizer отримав Ізраїль.

Про це повідомляє The Jerusalem Post.

9 грудня Ізраїль отримав понад 100 тис. доз COVID-вакцини Pfizer, яка прибула рейсом DHL з Брюсселя. Рейс приземлився в аеропорту Бен-Гуріона в Тель-Авіві близько дев'ятої ранку.

Фото: The Jerusalem Post

Зазначається, що прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху, який виступив на короткій церемонії в аеропорту, заявив, що погодився бути першим, хто отримає щеплення новою вакциною проти коронавірусу.

Для мене важливим є те, щоб ізраїльтяни отримали вакцину проти COVID. Я вірю у вакцини. Я маю намір бути першим в Ізраїлі, кому зроблять щеплення, - сказав Нетаньяху.

Міністр охорони здоров’я Юлі Едельштейн подякував медичним бригадам, які працюють над боротьбою з поширенням вірусу, та заявив, що незабаром вони отримають вакцину. Він сказав, що контролюватиме розподіл вакцин.

З Божою допомогою ми побачимо кінець вірусної кризи, ми бачимо світло в кінці тунелю, - сказав міністр.

Едельштейн також закликав громадськість дотримуватися правил, навіть коли вакцина стане доступною.

Читайте також

Дози вакцини проти коронавірусу передали в сховище ізраїльської фармацевтичної компанії Teva. Teva нестиме відповідальність за збереження вакцин у достатній кількості, поки їх не можна буде вводити. Вони повинні зберігатися при температурі від мінус 60 до 80 градусів за Цельсієм і використовуватися протягом декількох хвилин з моменту винесення з морозильної камери, щоб бути ефективними.

Ще один вантажний літак, що доставить близько півмільйона доз вакцини, прибуде до Ізраїлю найближчим часом, а ще мільйон доз вакцини від COVID-19 прибуде наступного тижня.

Генеральний директор Міністерства охорони здоров'я Чезі Леві повідомив каси охорони здоров'я країни, що вони повинні підготуватися до щеплень, які розпочнуться 20 грудня. За словами високопоставленого працівника фонду охорони здоров’я, лікарні та фонди почнуть вакцинацію спочатку невеликою кількістю, а від Різдва розпочнуть масову вакцинацію.

Медичний персонал Тель-Авівського медичного центру "Сураскі" буде першим, хто отримає вакцину.

Нагадаємо, Велика Британія - перша країна у світі, яка почала використовувати вакцину Pfizer після того, як регулятори схвалили її використання минулого тижня.

Від 8 грудня у Британії почався так званий V-Day, тобто старт програми масової вакцинації. Очікується, що на першому етапі близько 70 медичних центрів в Британії будуть робити щеплення вакциною Pfizer/BioNTech людям старше 80 років і медикам.

90-річна мешканка Великої Британії першою у світі отримала щеплення від коронавірусної інфекції виробництва Pfizer/BioNTech поза клінічних випробувань.

Читайте більше у нашому матеріаліТоп-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться 

1