У 13 мешканців Ізраїлю щеплення від COVID-19 викликало лицьовий параліч

З двох мільйонів вакцинованих про побічні ефекти повідомили 1 127 ізраїльтян
У 13 мешканців Ізраїлю щеплення від COVID-19 викликало лицьовий параліч
вакцина, шприц Фото: Pexels
17 Січня 2021, 20:03
читать на русском

У 13-ти ізраїльтян після отримання першої дози вакцини Pfizer розвинувся тимчасовий параліч лицьового нерва.

Як повідомило видання The Jerusalem Post, у 70% з 600 вакцинованих, які отримали другу дозу цього щеплення, відзначалися локальний дискомфорт і болі в районі уколу.

За даними міністерства охорони здоров'я країни, з двох мільйонів перших вакцинованих в Ізраїлі про побічні ефекти повідомили 1 127 осіб.

Спостерігалася найбільш значна реакція на вакцину Pfizer - параліч Белла, або тимчасова слабкість - параліч м'язів з одного боку обличчя. Її зафіксували у 13-ти вакцинованих, ще три людини повідомили про появу металічного присмаку в роті, у двох спостерігалося утруднення дихання, а один пацієнт втратив свідомість, - повідомляє видання.

Читайте також

В результаті Ізраїльська медична асоціація рекомендувала Міністерству охорони здоров'я країни не вакцинувати  другою дозою Pfizer людей, у яких розвинувся параліч Белла після першого щеплення.

Нагадаємо, що  9 грудня Ізраїль отримав понад 100 тисяч доз COVID-вакцини Pfizer, яка прибула рейсом DHL з Брюсселя. Рейс приземлився в аеропорту Бен-Гуріона в Тель-Авіві. Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху, який виступив на короткій церемонії в аеропорту, заявив, що погодився бути першим, хто отримає щеплення новою вакциною проти коронавірусу.

23 грудня в Ізраїлі стартувала програма масової вакцинації від коронавірусу, серед щеплених громадян є українці. Одним з перших вихідців з України, які отримали щеплення від коронавірусу є сам голова ізраїльського МОЗ Юлій Едельштейн. Як відомо, він народився 1958 року у Чернівцях.