Перші українці отримали вакцину від COVID-19: де робили щеплення

Українці в Ізраїлі розповідають про вакцинацію від коронавірусу
Головне
Перші українці отримали вакцину від COVID-19: де робили щеплення
Ілона Фанта (Фото: Facebook)
23 Грудня 2020, 16:52
читать на русском

В Ізраїлі стартувала програма масової вакцинації від коронавірусу, серед щеплених громадян є українці.

Про це повідомив міністр охорони здоров`я Ізраїлю Юлій Едельштейн у Facebook та ТСН.

Одним з перших вихідців з України, які отримали щеплення від коронавірусу є сам голова ізраїльського МОЗ Юлій Едельштейн. Як відомо, він народився 1958 року у Чернівцях.

На своїй сторінці у соцмережі Едельштейн розмістив відео, на якому вони з прем`єром Ізраїлю Біньяміном Нетаніяху отримують щеплення, а також фото, які засвідчують, що щеплення не викликало у міністра жодних проблем зі здоров`ям.

Також у Ізраїлі масово почали вакцинувати медиків, серед яких є і українці. Про українку Ілону Фанту, яка щепилася американською вакциною Pfizer, розповіло ТСН.ua

В країні є план - спочатку вакцинують медпрацівників і людей похилого віку, людей із групи ризику. Потім - решту. Технічно я вважаюсь медичним працівником, незважаючи на те, що не контактую безпосередньо з пацієнтами. Я працюю в медкомітеті з контролю за дослідженнями, в офісі, з паперами, але технічно я медичний працівник і мала змогу вакцинуватися", - розповіла Фанта.

Для вакцинації потрібно було зареєструватися та заповнити різні форми, зокрема, дати згоду на вакцинацію.

Організованою групою нас відвезли автобусом до лікарні, вакцинували. Зараз повернули назад, на роботу. Заповнюємо різні форми, де вказуємо, чим хворіли, чи є алергія, інші питання, пов'язані зі здоров'ям, - пояснила Ілона.

Читайте також

Після вакцинації українка почувається добре, жодних побічних дій не спостерігає. Каже, що перед та після щеплення попередили про можливі побічні дії вакцини.

Після того, як вакцинували, нам прочитали невеличку лекцію про те, що можуть бути побічні симптоми. І перед вакцинацією про побічні симптоми також розповідали... що можливі головні болі, висипання, інші наслідки. Про все це ми мусимо повідомляти, - зазначила українка.

За три тижні запланована повторна вакцинація.

Щеплення двоетапне. 13 січня нас знову зберуть і відвезуть на вакцинацію. Тоді ж будемо розповідати, як почувалися після першої вакцинації, - сказала Фанта.

Вакцинація – безоплатна для всіх і проводиться коштом страхової медицини. Купити вакцину й щепитися поза чергою в Ізраїлі, як і всьому світі, поки що неможливо.

Застережень щодо поведінки після вакцинації, як от, не мочити місце щеплення, не вживати алкоголь, не було.

Єдине, що нам сказали, що те, що нас вакцинували, не означає, що ми можемо не носити маски. Тобто як і раніше маски носимо, дистанцію тримаємо. Лише пізніше, після другої черги щеплення, можуть бути додаткові інструкції, але поки що ніхто не знає, якими вони будуть, - зазначила Фанта.

Нагадаємо, 9 грудня Ізраїль отримав понад 100 тисяч доз COVID-вакцини Pfizer, яка прибула рейсом DHL з Брюсселя. Рейс приземлився в аеропорту Бен-Гуріона в Тель-Авіві. Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху, який виступив на короткій церемонії в аеропорту, заявив, що погодився бути першим, хто отримає щеплення новою вакциною проти коронавірусу.

1