Українські та ізраїльські вчені спільно розроблятимуть вакцину від коронавірусу

Ізраїль сприятиме швидкому отриманню Україною вакцини проти COVID-19 відомих міжнародних компаній
Українські та ізраїльські вчені спільно розроблятимуть вакцину від коронавірусу
Вакцина проти коронавірусу (фото: pexels)
15 Грудня 2020, 00:00
читать на русском

Українські вчені - мікробіологи візьмуть участь у розробленні ізраїльської вакцини проти COVID-19.

Про це повідомило посольство України в Ізраїлі на своїй сторінці у Facebook.

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук під час зустрічі з міністром охорони здоров'я Ізраїлю Юлієм Едельштейном обговорив питання співпраці в межах боротьби з пандемією коронавірусу, - йдеться у повідомленні.

Корнійчук і Едельштейн домовилися про спільні наукові дослідження ізраїльських та українських вчених задля розробки ізраїльської вакцини проти COVID-19, а також обміну інформацією про ефективність вакцини.

Ізраїль сприятиме швидкому отриманню Україною вакцини проти COVID-19 відомих міжнародних компаній, - переконані у посольстві цієї країни.

Сторони також обговорили співпрацю між Україною та Ізраїлем у сфері медичного туризму.

Як відомо, в Ізраїлі 1 листопада розпочали першу фазу випробування на людях вакцини проти COVID-19, у якій візьмуть участь 80 здорових добровольців віком від 18 до 55 років. Вакцину,  яка називається Вrilife,  розробив Ізраїльський інститут біологічних досліджень.

Читайте також

Нагадаємо, 9 грудня Ізраїль отримав понад 100 тисяч доз COVID-вакцини Pfizer, яка прибула рейсом DHL з Брюсселя. Рейс приземлився в аеропорту Бен-Гуріона в Тель-Авіві. Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху, який виступив на короткій церемонії в аеропорту, заявив, що погодився бути першим, хто отримає щеплення новою вакциною проти коронавірусу.

1