Ізраїль відправить свій космічний корабель на Місяць

Для наукових досліджень
Ізраїль відправить свій космічний корабель на Місяць
Космічний корабель “Берешіт 2” (фото:Venture)
10 Грудня 2020, 02:08
читать на русском
Президент Ізраїлю Реувен Рівлін заявив, що країна хоче відправити на Місяць космічний корабель "Берешіт 2" (Beresheet 2) до 2024 року.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Проєкт вартістю 100 мільйонів доларів, що фінансується здебільшого за рахунок донорів та реалізується космічним агентством Ізраїлю, спрямований на наукові дослідження, - йдеться у повідомленні.

Попередній запуск ізраїльського місячного космічного апарату "Берешіт" відбувся 22 лютого 2019 року ракетою Falcon 9 американської компанії SpaceX з космодрому SLC-40, мис Канаверал. Він мав приземлитися в районі Моря Ясності в північній півкулі, неподалік від місця примісячення зонда "Луна-21" і корабля "Аполлон-17", де знаходиться одна з місячних магнітних аномалій.

Читайте також

Нагадаємо, що китайський космічний апарат "Чан’е-5" (Chang’e 5) розгорнув прапор КНР на Місяці під час місії зі збирання зразків з поверхні супутника Землі.

А 20 жовтня космічна компанія Ілона Маска SpaceX успішно запустила на орбіту ще 60 інтернет-супутників Starlink. Черговий запуск є кроком до забезпечення доступу до швидкісного інтернету у місцях, де його раніше не було, де доступ був ненадійним, дорогим або зовсім недоступним.