Китай розгорнув на Місяці прапор своєї країни

Знімки зроблені панорамною камерою, встановленою на зонді
Китай розгорнув на Місяці прапор своєї країни
Прапор КНР (фото: tehnot)
5 Грудня 2020, 03:07
читать на русском
Китайський космічний апарат "Чан’е-5" (Chang’e 5) розгорнув прапор КНР на Місяці під час місії зі збирання зразків з поверхні супутника Землі.

Про це повідомляє CGTN.

У п'ятницю Китайське національне космічне управління оприлюднило знімок, на якому зображений національний прапор КНР, розгорнутий із зонда "Чан’е-5" на Місяці перед зльотом, - йдеться у повідомленні.

Знімки зроблені панорамною камерою, встановленою на зонді.

Зазначається, що вперше Китай розгорнув на Місяці свій національний прапор, зроблений з тканини.

Читайте також

Нагадаємо, що 1 грудня Китай заявив про успішну посадку космічного зонда Chang'e-5 на поверхню Місяця. Тепер китайська робототехніка почне збирати місячний ґрунт, щоб доставити його на Землю.

Очікується, що найближчі декілька днів китайський зонд буде досліджувати навколишню територію та збирати зразки місячного пилу і гірських порід. Для виконання цього завдання зонд обладнаний спеціальними приладами, зокрема, камерою, спектрометром, совком та дрилем.

Мета китайської місії - зібрати та доставити на Землю близько 2 кілограми космічного пилу або гірських порід. Спочатку зонд доставить зразки на орбітальний апарат, а вже звідти вони відправляться на Землю.